Write a comment

 

Încã din 2016, Primãria Orașului Cisnãdie a început demersurile pentru înființarea Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Orãșenesc Cisnãdie.

Pentru amenajarea și dotarea acestui ambulatoriu, existã deja o clãdire în incinta spitalului, corp care a fost achiziționat de Primãria Cisnãdie în urmã cu mai mulți ani. Se intenționeazã construirea unui nou corp lipit de cel existent.

Potrivit administrației locale, banii necesari investiției pot proveni dintr-un proiect depus de Primãria Cisnãdie în cadrul Axei prioritare 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sãnãtate și sociale/Prioritatea de investiții 8.1 - Investițiile în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitãțile în ceea ce privește starea de sãnãtate și promovând incluziunea socială prin îmbunãtãțirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitãți/ Obiectivul Specific 8.1 - Creșterea accesibilitãții serviciilor de sãnãtate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sãrace și izolate /Operațiunea A - Ambulatorii.

Dupã ce au fost rezolvate problemele birocratice, legislativul local și-a dat acordul de mai multe ori pe hotãrâri necesare parcurgerii pașilor în vederea obținerii finanțãrii europene. Proiectul "Reabilitare și dotare cu aparatura medicalã a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orãșenesc Cisnãdie" a trecut de etapa eligibilitãții în luna septembrie a anului 2018. Primarul orașului Cisnãdie, Gheorghe Huja spune cã: "Suntem în faza de precontractare, aproape de semnarea contractului de finanțare. S-a lucrat mult, atât la nivelul spitalului, cât și al primãriei pentru ca documentația sã fie ireproșabilã și astfel sã putem obține finanțare pentru Ambulatoriul integrat."

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest