Write a comment

Președinta Daniela Cîmpean a semnat luni, 15 iulie 2019, împreună cu dl. Simion Crețu, director general ADR Centru, un nou contract de finanțare nerambursabilă cu fonduri REGIO 2014-2020 pentru Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

 

La eveniment au mai luat parte vicepreședintele Marcel Luca, directorul Direcției Strategii Proiecte din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa, managerul Spitalului Județean, Cornel Benchea, și directorul medical al spitalului, dr. Florin Grosu.

Potrivit informațiilor oficiale, valoarea totală a proiectului este de peste 4,3 milioane lei, și prin intermediul lui vor fi achiziționate până în luna martie a anului viitor un număr de 19 echipamente medicale care vpr fi distribuite pentru cele 26 de specialități medicale pe care le oferă cetățenilor Ambulatoriul Spitalului Județean Sibiu:

- Echipament de radiografie standard cu detector digital – radiologie /ortopedie
- Aparat osteodensitometru DXA - radiologie
- Ecograf mobil doppler color - cardiologie
- Ecograf cu elastograf - radiologie
- Defibrilator - cardiologie
- Masă chirurgicală multifuncțională - chirurgie generală
- Dermatoscop - dermatologie
- Endoscop - ORL
- Endoscop flexibil - ORL
- Autokeratorefactometru - oftalmologie
- Optotip LCD - medicina muncii
- Ecograf doppler color - endocrinologie
- Ecograf multidisciplinar - gastroenterologie
- Colposcop - ginecologie
- Aparat EKG - cardiologie
- Holter ECG cu 12 derivații - cardiologie
- Lampă scialitică - examinare chirurgie
- Ecograf - urologie
- Ecograf dedicat examinarilor musculoscheletale - reabilitare medicală

Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilității actuale și viitoare, precum și pentru a crea condiții optime preluării fluxului crescut de pacienți, reducerea poverii prin spitalizarea continuă și creșterea performanțelor spitalicești, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistență ambulatorie integrată, spitalizări de zi și proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potențiali pacienți. Dotările moderne vor asigura atât creșterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce și la creșterea performanței profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, dar și la îmbunătățirea condițiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină <<Victor Papilian>> din Sibiu”, a declarat președinta Daniela Cîmpean.

IMPORTANT: Tot în cursul zilei de luni, la sediul Consiliului Județean Sibiu au mai fost încheiate alte două contracte de finanțare cu fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional. Este vorba despre ”Construire creșă în orașul Avrig, împrejmuire imobil și drum de acces”, în valoare totală de aproape 8 milioane lei și 
despre ”Reabilitare și dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie”, în valoare totală de peste 19,7 milioane lei.

Detalii despre aceste proiecte au fost oferite de către primarul orașului Avrig, Adrian David, și managerul public al orașului Cisnădie, Otilia Man.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest