Write a comment

Consiliul Județean Sibiu dă vești bune sibienilor: au început lucrările de modernizare a drumului județean 141 Mediaș – Bârghiș! ATENȚIE! Investiția se realizează cu fonduri europene atrase de administrația județeană.

 

Marți, 27 august 2019, a avut loc predarea amplasamentului către antreprenor, după care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

La evenimentul organizat la sediul Primăriei Moșna au participat din partea Consiliului Județean Sibiu reprezentanți ai Direcției Strategii, Proiecte (Cristian Căpriorean și Călin Bondulescu) și ai Direcției Tehnice (Horia Brad), reprezentanți ai constructorului - SC Drumserv SA din Târgu-Mureș, și reprezentanți ai avizatorilor (furnizorii de gaz, energie electrică, telefonie, etc).

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au făcut și o vizită în teren, constatând o bună organizare de șantier.

”Ne bucurăm că s-au demarat lucrările de modernizare pe DJ Mediaș-Bârghiș, acesta fiind primul mare proiect de infrastructură rutieră, alături de modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și DJ 106 B Ocna -Țapu, care se realizează din fondurile europene atrase de Consiliul Județean Sibiu în perioada de programare 2014 - 2020. Ne bazăm pe buna reputație a constructorului și pe colaborarea avută anterior și ne așteptăm la o lucrare de bună calitate, realizată în termenele asumate în contract”, a precizat, cu optimism, președinta Daniela Cîmpean.

Drumul județean 141 pornește din Mediaș și unește comuna Moșna și satul Pelișor cu comuna Bârghis, unde se întâlnește cu alt drum modernizat de Consiliul Județean Sibiu cu fonduri europene: DJ 106 Sibiu - Agnita. 

Valoarea totală a proiectului este de 84.612.237,97 lei, inclusiv TVA, din care:  valoarea cheltuielilor eligibile – 83.819.488,59 lei, iar valoarea cheltuielilor neeligibile – 792.749,38 lei. Pe lângă cheltuielile neeligibile, Consiliul Județean Sibiu trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 1.676.389,78 lei.

Valoarea contractului de proiectare și execuție încheiat cu asocierea SC Drumserv SA – SC Betacops SRL,este de 44.897.182,42 lei fără TVA.

Potrivit autorităților, termenul de finalizare a lucrărilor de execuție este de 30 de luni.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest