CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

În data de 1 septembrie Primăria Sibiu a demarat ediția 2019 a programului de bugetare participativă prin care a invitat cetățenii să depună proiectele pe care ei le consideră importante pentru oraș sau pentru cartierul lor.

Pentru acest program Primăria Sibiu a alocat 1,5 milioane euro, bani din care se vor finanța cele maxim 10 proiecte care vor fi selectate dintre totalul celor depuse.

Așa cum anunță administrația locală, până în prezent sibienii au depus 70 de propuneri, iar cei care doresc să se implice mai au 4 zile să ne transmită proiectul lor prin platforma www.bugetareparticipativa.sibiu.ro. Perioada de depunere se încheie în 22 septembrie, ora 24. În perioada 23 septembrie – 20 octombrie Primăria Sibiu va analiza proiectele depuse, iar din 21 octombrie până în 16 noiembrie, sibienii le vor putea vota pe cele pe care le consideră cele mai potrivite și mai bune pentru oraș.

Ce fel de proiecte se pot depune? Propunerile trebuie să se încadreze în una dintre categoriile de mai jos și trebuie să fie semnificative pentru dezvoltarea orașului sau a cartierului în care locuiește persoana care inițiază:

  1. Alei, trotuare și zone pietonale.

  2. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației.

  3. Spații verzi și locuri de joacă.

  4. Amenajare spații publice (mobilier urban, etc.).

  5. Educație.

  6. Smart City.

Așadar, dacă îți iubești orașul, MINUNATUL SIBIU, ACUM AI OCAZIA S-O DEMONSTREZI!

Prin urmare proiectele care pot fi depuse pe această platformă nu se referă la instalarea unei bănci sau repararea unui bec, ci trebuie să aducă un impact pozitiv mai larg pentru zona respectivă sau pentru Sibiu.

Mai multe detalii precum și regulamentul programului de bugetare participativă se găsesc pe www.bugetareparticipativa.sibiu.ro.

Sursa foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest