Write a comment

Primarul Astrid Fodor a participat joi, 10 octombrie, alături de administratorul public al Primăriei Sibiu și de șefa biroului care gestionează proiectele finanțate din fonduri europene la o conferință intitulată „Smart Cities. Soluţii digitale pentru o lume sustenabilă”, organizată de Siemens România, în cooperare cu McKinsey & Company.

 

Demn de precizat, în deschidere, primarul Astrid Fodor a prezentat modul de abordare a conceptului Smart City de către Primăria Sibiu, având la bază 4 direcții principale: calitatea vieții, mobilitate, dezvoltare economică și tehnologie. În cadrul panelurilor, reprezentanții Primăriei au detaliat proiectele implementate deja și rezultatele obținute, dar și proiectele aflate în derulare și provocările pe care le întâmpină.

Specialiștii prezenți la această conferință ne-au confirmat ceea ce am avut în vedere în Sibiu încă de la bun început și anume faptul că soluțiile smart adoptate în dezvoltarea orașelor trebuie să pună comunitatea în centru și să fie potrivite nevoilor reale ale orașului, pentru a avea un impact pozitiv în dezvoltarea acestuia și pentru a fi utilizate de către cetățeni. În caz contrar sunt doar niște măsuri adoptate de formă, fără a avea utilitate efectivă pentru comunitate", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest