Write a comment

Sibiul a găzduit în 11 octombrie ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, o întâlnire de lucru la care au fost invitați să participe toți primarii de municipii din țară.

 

Principalele subiecte ale acestei ședințe au fost legate de absorbția fondurilor europene în acest ciclu financiar și problemele cu care se confruntă primăriile în accesarea acestor fonduri, soluții pentru debirocratizarea procedurilor și ghidurilor pentru următorul ciclu, dar și despre importanța aprobării bugetului de Stat pentru anul viitor cât mai repede, pentru ca primăriile să își poată stabili prioritățile investiționale.

"Așa cum am solicitat și guvernelor precedente, vom solicita și viitorului guvern mai multă predictibilitate în alocarea sumelor din bugetul de Stat către administrațiile publice locale, în speță către municipii, prin introducerea cotei de 60% alocare directă din impozitul pe venitul global în Legea Finanțelor Publice. Astfel, vom ști din timp pe ce bani contăm pentru proiectele noastre. Acești bani revin de drept comunităților pentru că cetățenii i-au generat și e logic să se întoarcă în orașul lor, pentru investiții", adeclarat în acest context, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cei peste 50 de primari prezenți în Sibiu au făcut apoi un tur în centrul istoric al orașului, ghid fiindu-le primarul Astrid Fodor.

Totodată, edilii au vizitat sediul Primăriei și imobilul istoric din Piața Mică nr. 22, exemple de bune practici în reabilitarea patrimoniului construit.

După-amiaza, grupul a participat alături de sibieni la un concert susținut de Orchestra Metropolitană București, condusă de dirijorul Daniel Jinga, un spectacol oferit de Asociația Municipiilor din România în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu pentru sibieni si oaspeți.

Ziua s-a încheiat cu o cină tradițională românească cu produse locale, în contextul titlului de Regiune Gastronomică Europeană deținut de Sibiu în acest an și pentru a completa prezentarea programului făcută de primarul Astrid Fodor în cadrul ședinței Comitetului Director.

Demn de aprecait, legendarii Juni ai Sibiului au întreținut atmosfera cu o scurtă demonstrație de dansuri populare din toate regiunile țării.

 

foto: Focus Events

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest