Write a comment

Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor a examinat șantierul deschis pentru reabilitarea zidurilor de pe bulevardul Corneliu Coposu și a celor trei turnuri de pe strada Cetății - Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor și Turnul Dulgherilor - o lucrare în valoare de 6,65 milioane lei din bugetul local al Sibiului.

 

“Lucrările au avansat într-un ritm bun la aceste obiective importante pentru istoria orașului nostru, dar și pentru prezentul orașului turistic Sibiu. După ce vor fi finalizate, îmi doresc să deschidem turnurile pentru vizitatorii interesați, dar și pentru mici evenimente artistice care se potrivesc acestor spații speciale”, a declarat edilul.

În prezent, constructorul SC EURAS SRL lucrează la turnuri la desfacerea tencuielilor, perierea suprafeței de cărămidă și curățarea rosturilor, plombarea cu cărămidă plină de epocă, realizarea noilor tencuieli, aplicarea unor tratamente antisăruri și antiseptice, precum și ignifugarea suprafețelor de lemn.

Așa cum precizează autoritățile, la zidurile de pe bulevardul Coposu se execută aceleași tipuri de lucrări, se reface cornișa din zidărie și se aplică un tratament special împotriva mușchilor inestetici. Totul pentru ca istoria orașului să stea de vorbă cu prezentrul, dar și cu viitorul…

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest