Write a comment

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a semnat împreună cu Agenția de Dezvoltare Centru contractul de finanțare din fonduri europene pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale pentru dotarea ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie (Luther). Practic, este vorba de o investiție de 10,3 milioane de lei pe care Primăria Sibiu o va face pentru creșterea calității serviciilor oferite în domeniul sănătății.

 

Prin acest proiect se vor achiziționa aparaturi moderne pentru cabinetele de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL și oftalmologie, precum și pentru înființarea unor ambulatorii pentru endocrinologie și alergologie.

Totodată, așa cum anunță autoritățile, noul laborator de analize care se va înființa în sediul de pe strada Gh. Barițiu se va dota cu aparaturi performante pentru o diagnosticare rapidă și precisă.

Spre exemplu, la dermatologie vor fi utilizate aparate de criocauterizare și tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziționa o sondă ecografică dedicată afecțiunilor cutanate. Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienții cu răni suprainfectate. Pentru cabinetul de gastroenterologie pediatrie se vor cumpăra aparate care să ajute la diagnosticarea pacienților, dar în același timp să fie mai prietenoase cu copiii. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui Laborator de studiu al mersului pentru pacienții cu probleme ale aparatului locomotor și neurologice.

*Primăria Sibiu va pregăti în următoarea perioadă procedura de achiziție pentru aceste aparaturi.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest