Write a comment

Membrii Consiliului Director al Asociației Comunelor din România sau intalnit la Guvern cu premierul Romaniei dl. Ludovic Orban, Dna vicepremier Raluca Turcan și dl. Ion Ștefan Ministru Dezvoltării, Lucrarilor Publice și Administrației.

Temele puse pe masa Guvernului au fost : rectificarea bugetară ( alocările sumelor necesare finanțării asistentei sociale, cofinanțării proiectelor și funcționarii); Programul Național de Dezvoltare Locală - achitarea cererilor de plata depuse pentru lucrările executate ; Fondului de Dezvoltare a Investițiilor (extindere rețele gaze naturale și infrastructura); bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 (modul de calcul al sumelor pentru echilibrare și dezvoltare); un posibil PNDL .III. care sa aibă stabilite criterii de evaluare competitive; susținerea serviciilor asigurate prin cooperare; digitalizarea administrației ; fiscalitate; proiectele de infrastructura mare și ordinea publică.

Cu acest prilej, Valentin Ivan - președintele Filialei Sibiu a discutat cu reprezentantii Guvernului despre: stadiul proiectului integrat de apă și apa uzată din cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare implementat de operatorul regional Apa -Canal Sibiu împreună cu 28 de UAT-uri din județele Sibiu și Brașov, rectificarea bugetară (efectele OUG 114) și a supus atenției lipsa lucrătorilor de Poliție din mediul rural.

Reprezentanții Guvernului au asigurat primarii comunelor ca vor asigura sumele pentru plata serviciilor de asistența socială, pentru funcționarea și, parțial, cofinanțarea proiectelor la rectificarea bugetară, vor analiza solicitarea privind formula de calcul din Legea Bugetului pentru sumele de transfer, dar și disponibilitatea de a asigura un parteneriat instituțional corect pentru buna funcționare a administrației publice.

De asemenea, vor plăti cererile de plata din PNDL depuse pentru lucrările executate.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest