Write a comment

Primăria Sibiu pregătește modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian. Studiul de fezabilitate este realizat, proiectul tehnic este în lucru și urmează contractarea lucrărilor propriu-zise la începutul anului viitor, după cum anunță administrația locală.

 

Pentru ca aceste lucrări de modernizare să fie realizate unitar, terenul din zona delimitată de străzile Lungă – Gladiolelor – Râului – Rusciorului trebuie eliberat de cele aproximativ 90 de garaje și copertine inestetice, amenajate sau mai bine spus… improvizate fără autorizație ,și care ocupă domeniul public în mod dezordonat.

Potrivit autorităților, aceeași măsură a fost luată și în alte zone din oraș, cu rezultate foarte bune din punctul de vedere al funcționalității și esteticii: Gladiolelor – Târgu Cailor, cartier Turnișor - șoseaua Alba Iulia, cartier Hipodrom - str. Siretului, str. Ștefan cel Mare.

În acest sens, Serviciul de Administrare a Domeniului Public va notifica proprietarii garajelor din cartierul Terezian să elibereze domeniul public până în data de 1 mai 2020. În caz contrar, municipalitatea va fi nevoită să le îndepărteze, iar costurile vor fi imputate proprietarilor.

De asemenea, în contextul lucrărilor de lărgire a Căii Cisnădiei, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și ieșirea din municipiu, este necesară eliberarea celor aproximativ 20 de garaje și copertine din această zonă. Și proprietarii acestor construcții provizorii vor fi notificați să le îndepărteze de pe domeniul public până la finalul lunii martie 2020, în caz contrar urmând să fie demolate de Primărie, costurile urmând să fie recuperate de la respectivii proprietari.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest