Write a comment

Conducătorii auto și cei care tranzitează drumul județean 104 G, între localitățile Săcădate și Nucet, o pot face acum în condiții de maximă siguranță, datorită lucrărilor de consolidare efectuate de Consiliul Județean Sibiu în decursul ultimelor trei luni.

 

Ne bucurăm că am finalizat această intervenție necesară pe drumul județean 104 G care este unul de interes economic, dar și social și turistic, făcând legătura între DN 1, la intrare în orașul Avrig, și DJ 106 Sibiu - Agnita. Dat fiind starea critică în care a ajuns drumul, din cauza intemperiilor, am decis să direcționăm resurse financiare în cadrul Programului de investiții al Consiliului Județean Sibiu pentru anul 2019 în vederea consolidării tronsonului 3, din intravilanul localității Nucet ”, a precizat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Demn de precizat, tronsonul 3 din acest drum, cuprins între km 7+100 – 7+200, a fost grav deteriorat în urma alunecărilor de teren cauzate de precipitațiile abundente din anii anteriori. Prin urmare, soluția care s-a impus pentru reabilitarea acestui tronson a fost construirea unui zid de sprijin din pământ armat, în lungime de 42 m, cu o înălțime maximă de peste 4 m.

Potrivit autorităților, reabilitarea drumului a inclus și lucrări de colectare și evacuare ape de suprafață și de infiltrații, fiind realizate rigole și canale deschise pe suprafața alunecată. De asemenea, s-au realizat un sistem rutier nou, precum și lucrări conexe cum ar fi construirea unui parapet metalic de siguranță și plantarea de arbori cu funcție de stabilizare

Lucrările au fost executate de firma RED CONS SRL, iar valoarea investiției se ridică la 420.290 lei, cu TVA, sumă asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Sibiu.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest