Write a comment

Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor a semnat contractul pentru delegarea gestiunii iluminatului public din municipiul Sibiu pentru următorii patru ani. În urma unei proceduri de achiziție la care au participat patru ofertanți, contractul a fost semnat cu asocierea SC Flash Lighting Services SA București & SC Electro-Con Impex SRL Sibiu, având o valoare maximă de 42 de milioane de lei.

 

Iluminatul străzilor și spațiilor publice este un serviciu de utilitate publică de maximă importanță. De aceea este necesară gestionarea profesionistă a acestuia, prin întreținere, reparații, investiții și implementarea unor sisteme de gestionare moderne care să asigure operativitatea în intervenții. Prin delegarea gestiunii acestui serviciu public vom reuși ca în următorii ani iluminatul public în Sibiu să fie mai eficient”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Acest nou contract aduce următoarele îmbunătățiri principale în beneficiul cetățenilor:

  • Aprinderea, stingerea și sesizarea defecțiunilor iluminatului public se va face de la distanță, în timp real. Operatorul contractat va realiza un sistem de telegestiune a iluminatului public. Practic, de la distanță, se va putea aprinde sau stinge iluminatul și se pot identifica în timp real becurile arse sau defecțiunile mai însemnate.

  • Iluminatul public se va moderniza prin instalarea de corpuri de iluminat cu LED. Acolo unde nu s-a realizat deja, operatorul va înlocui rețelele de alimentare a iluminatului public și corpurile de iluminat cu unele mai eficiente, cu LED. Noile rețele de alimentare vor fi introduse în subteran, în canalizația metropolitană. Astfel, iluminatul public se va extinde în zonele noi ale orașului și va deveni mai eficient ca și consum și ca luminozitate. În cazul proiectelor de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public, firma contractată va alcătui proiecte tehnice în funcție programele de investiții aprobate de Primăria Municipiului Sibiu, iar plata pentru lucrările propriu-zise se va face tot în baza situațiilor de lucrări efectiv realizate, verificate de Direcția Tehnică.

  • Îmbunătățirea iluminatului arhitectural al clădirilor din centrul istoric, al monumentelor și obiectivelor de interes turistic.

  • Gestionarea iluminatului festiv, incluzând montarea și demontarea acestuia, reparații și întreținerea corpurilor care alcătuiesc iluminatul festiv.

Potrivit autorităților, firmele contractate vor raporta în permanență Primăriei Sibiu defecțiunile și intervențiile realizate, precum și stadiul proiectelor de modernizare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest