Write a comment

ZONA PIATA MICA

În ședința Consiliului Local Sibiu din data de 25 iunie, primarul Astrid Fodor va propune spre aprobare eliberarea de mașini a unei noi zone a Pieței Mici. Locurile de parcare dintre zidul cetății care mărginește strada Ocnei (Podul Minciunilor) și Muzeul Franz Binder urmează a fi desființate.

 

Edilii sibieni anunță că, de asemenea, vor fi dezafectate locurile de parcare din centrul acestei părți a Pieței Mici. În total încă 18 locuri de parcare vor fi desființate, în Piața Mică rămânând 48 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate participanților la cununiile civile oficiate la Casa Căsătoriilor din Piața Mică nr. 22, doar în intervalul orar în care se oficiază.

Centrul istoric trebuie protejat de efectul traficului excesiv și trebuie să continuăm să facem pași concreți pentru a scădea nivelul de poluare generat de autovehicule. Măsura este justificată de încă un motiv: eliberând aceste locuri de parcare, sibienii și turiștii se vor putea bucura de terase și vor putea trece mai ușor din Piața Mică spre Piața Huet, prin pasajul pietonal”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

IMPORTANT: Dacă acest proiect de hotărâre va fi aprobat de Consiliul Local, Direcția Tehnică și Serviciul de Administrare a Domeniului Public se vor ocupa în următoarele zile de ștergerea marcajelor și de instalarea pilonilor de piatră care să protejeze noua zonă pietonală.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest