Write a comment

 AOCNA

„Dragi Ocneri, doresc să vă prezint un proiect foarte important pentru orașul nostru anume Centrul Cultural. În data de 28.05.2019 am semnat cu directorul ADR CENTRU, Simion Crețu, un contract pentru utilizarea a peste 1,77 milioane de euro pentru schimbarea în bine a aspectului zonei centrale a orașului. Prin intermediul proiectului ”Extindere, reabilitare, dotare Centru Cultural și îmbunătățirea spațiilor publice urbane” se urmărește îmbunătățirea calității vieții populației prin creșterea accesibilității la serviciile culturale cât și creșterea atractivității față de turiștii străini și români.

 

Pe de altă parte se urmărește reabilitarea infrastructurii rutiere din zona Centrului Cultural, asigurând accesul localnicilor, turiștilor și artiștilor la evenimentele culturale, cât și asigurarea legăturilor între cele două părți ale orașului.

Realizarea obiectivelor proiectului este anevoioasă, de durată, necesitând atât resurse materiale cât mai ales resursă umană. Amintesc etapele parcurse în implementarea acestui proiect:

- Achiziția serviciilor de proiectare DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție) în data de 29.12.2017

- Depunerea cererii de finanțare la ADR Alba Iulia s-a făcut în 30.04.2018

- Semnarea contractului de finanțare cu fonduri REGIO în 28.05.2019 la Alba Iulia

- Procedura de achiziție a documentațiilor de execuție Proiect tehnic, Detalii de execuție s-a încheiat în data de 12.11.2019 prin semnarea contractului cu proiectantul SC CUBICON INVEST SRL Cluj Napoca

- Elaborarea documentațiilor tehnice de execuție, verificarea acestora și expertizarea lor de către verificatori și experți atestați s-a încheiat în 08.08.2020 prin depunerea documentației tehnice complete la ADR Alba Iulia spre verificare

- După soluționarea eventualelor clarificări solicitate de ADR Alba Iulia vom demara procedura de achiziție a lucrărilor de execuție și vom emite ordinul de începere al lucrărilor.

Am făcut istoricul de mai sus pentru a vă informa despre procedurile deloc simple pentru obținerea banilor europeni (sper să citească și cei care ne învață cum să obținem fonduri europene pentru dezvoltare, deși ei nu au parcurs niciodată o procedură completă, dar au ”competență”).

Pentru componenta referitoare la modernizarea și reabilitarea Centrului Cultural existent se vor realiza o sală de spectacole cu 188 locuri la parter și 87 locuri la supantă, scena de 7x12,5 ml, garderobă, spații destinate artiștilor, un foaier unde se pot desfășura evenimente de anverguri diferite, o sală de activități pentru copii și tineret, birouri, dar și un lift de personal (inclusiv pentru persoane cu dizabilități). În clădirea existentă se vor amenaja spații expoziționale la parter, precum și o mediotecă și o sală de lectură la etaj.

A doua componentă a proiectului se adresează unor sectoare de drum din intravilanul orașului (str. Băilor, str. Avram Iancu, str. De Mijloc și str. Piața Traian).

Suprafața totală de reabilitat este de 11.700 mp constând în frezarea stratului de uzură, ridicarea căminelor la cotă, turnare strat uzură, marcaje rutiere (820mp) și semnalizare rutieră.

Valoarea contractului este de 9.448.555,76 lei din care 8,25 milioane lei (mai mult de 1,77 mil euro) reprezentând 98% sunt fonduri nerambursabile”. Mesajul vine din partea primarului orașului Ocna Sibiului, Claudiu George Predescu.

De precizat, durata de implementare este de 55 luni, adică 01.12.2017 la 30.06.2022.

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest