Write a comment

 RETEA CANALAPA

Primăria Sibiu anunță că a finalizat un proiect și a inițiat un al doilea în sensul viabilizării zonei în care se va construi noul Spital Județean care va include și o secție pediatrică.

 

“Pe de o parte am modernizat str. Tractorului, care va reprezenta una dintre căile de acces dinspre oraș spre zona Spitalului, atunci când va fi construit. Un al doilea proiect se referă la modernizarea Căii Șurii Mici și transformarea acesteia într-un coridor de mobilitate, urmând să asigure conexiunile și cu Spitalul, dar și cu cartierele rezidențiale din zonă. Concret, strada va fi reamenajată cu bandă dedicată pentru transportul public și piste pentru biciclete. Pentru acest proiect am reușit să atragem finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Str. Tractorului a fost modernizată pe întreaga lungime de aproximativ 1 km, valoarea investiției ridicându-se la 4,7 milioane lei. Aceasta va reprezenta una dintre căile de acces dinspre oraș spre viitorul Spital Județean, fiind planificată extinderea străzii spre zona Spitalului atunci când vor începe lucrările de construcție.

 

De precizat, de asemenea, că rețelele de apă și canalizare au fost modernizate, iar canalizarea a fost redimensionată pentru a putea prelua atât de la viitorul Spital, cât și de la ansamblurile rezidențiale din zonă. Și iluminatul public pe această stradă a fost modernizat, iar în subteran s-a instalat tubulatura unde urmează să fie coborâte cablurile de telecomunicații, suspendate pe stâlpi. De asemenea, au fost amenajate trotuarele și carosabilul și s-au creat piste pentru biciclete, separate de carosabil prin borduri.

 

IMPORTANT: Calea Șurii Mici va deveni coridor de mobilitate spre viitorul Spital Județean și ansamblurile rezidențiale din zonă. Proiectul deja demarat presupune modernizarea Căii Șurii Mici, aceasta fiind o importantă cale de legătură între oraș și viitorul Spital Județean. Concret, se vor realiza următoarele lucrări:

  • Modernizarea carosabilului, care va include o bandă dedicată pentru transportul public
  • Extinderea infrastructurii pentru deplasările pietonale în condiții de siguranță, inclusiv crearea de zone verzi
  • Amenajarea de piste pentru biciclete, separate de carosabil și calea pietonală
  • Amenajarea iluminatului public eco-eficient, care va fi conectat la sistemul de telegestiune a iluminatului din municipiu
  • Extinderea rețelei de canalizare și alimentare cu apă
  • Instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate de telecomunicații

 

La acestea se vor adăuga și construcția unei noi creșe și a unei noi grădinițe care să acopere necesarul pentru ansamblurile rezidențiale din zonă.

 

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Sibiu a depus un proiect și a obținut finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice. Următorul pas în proiect este organizarea procedurii de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, iar apoi se vor contracta lucrările propriu-zise.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest