Write a comment

 DIGITALIZ

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, a făcut public un studiu de specialitate realizat pe tema e-guvernării locale, oferită cetățenilor de administrațiile locale.

Cu alte cuvinte, au fost măsurați 47 de indicatori grupați pe cinci categorii mari, fiecare cu o anumită pondere în nota finală: Ergonomie (15%), Conținut (25%), Servicii online (25%), Participarea și implicarea cetățenilor (20%), Securitatea și protecția datelor personale (15%).

 

În urma evaluării, Sibiul a obținut 87,85 puncte din 100 posibile, ceea ce îl situează pe locul 2 în țară.

 

“Este o confirmare avizată că Sibiul stă bine la acest capitol. Primăria Sibiu a pus un accent deosebit pe această digitalizare, punând la dispoziție site-uri, aplicații, instrumente de plată și comunicare tot mai multe, dezvoltate adaptat la specificul orașului și al comunității. Suntem, deci, pe drumul cel bun. Rezultatele acestui studiu reprezintă și o încurajare pentru noi în sensul continuării digitalizării serviciilor publice și îmbunătățirii continue a conținutului și a formei de prezentare, pentru o mai mare eficiență și pentru o comunicare mai directă cu cetățenii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Sursă: https://fspac.ubbcluj.ro/ro/evenimente/evaluarea-guvernarii-electronice-orasele-din-romania

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest