Write a comment

oooocna

VEȘTI EXCELENTE: Proiectul finanțat prin FONDURI EUROPENE pentru dezvoltarea turistică din Ocna Sibiului va reda stațiunii strălucirea de altădată!

Cunoscută ca Litoralul Ardealului, stațiunea Ocna Sibiului este prin frumusețea zonei și prin zestrea lacurilor sale de poveste, unul dintre locurile cu potențial turistic major. Proiectul accesat de județul Sibiu și primăria orașului, care se bazează pe investiții în infrastructură turistică, dar si cea rutieră, va aduce creștere economică orașului și va contribui semnificativ la creșterea calității vieții locuitorilor din această comunitate.

Potrivit autorităților, valoarea totală a proiectului este de 19.613.388 lei și are ca obiective principale atât sprijinirea unei creșteri sustenabile prin atragerea de investitori în cadrul stațiunii Ocna Sibiului, dar și creșterea gradului de atractivitate a acesteia prin modernizarea infrastructurii rutiere și prin amenajarea zonei de agrement pe o suprafață de 38.707 mp.

Luni, 5 octombrie, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru zona de agrement, în valoare de peste 6 milioane lei, pentru care compania ce va asigura lucrările are la dispoziție 12 luni pentru finalizare.

 

Vor fi amenajate:

- zona de agrement și sport pentru sănătate,

- parcul “ Statuia Minerului”

- terenul de joacă

- din punct de vedere peisagistic “Lacul Pânzelor“, “Lacul fără fund“, Lacul Verde“.

Pentru modernizarea infrastructurii rutiere în lungime de 3 km și amenajarea unei parcări de peste 5.500 mp s-a semnat încă de anul trecut contractul de execuție a lucrărilor, acestea fiind deja avansate și cu premise bune de a fi finalizate înainte de termen. În acest acest moment gradul de execuție a lucrărilor este de 75%.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest