CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 ZM

Autoritățile fac anunțul: Soluția juridică optimă pentru înființarea Zonei Metropolitane Sibiu (ZMS) va fi propusă de un Grup de lucru format din specialiști din Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Președinta Consiliului Județean- Daniela Cîmpean, primarul Sibiului- Astrid Fodor și administratorul public al județului, Adrian Bibu, au convenit într-o întâlnire comună, că toate variantele de organizare și funcționare a viitoarei Zone Metropolitane Sibiu să fie analizate și apoi discutate cu primarii orașelor și comunelor din vecinătatea Sibiului.

 

Înființarea Zonei Metropolitane Sibiu va avea la bază, așa cum este si normal, inițiativa celor două instituții: Județul și Municipiul. Împreună vom contura variantele juridice posibile și le vom discuta cu primarii pentru a avea nu doar un consens rapid, ci și garanția unei funcționări eficiente pe termen lung” – Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

"O zonă metropolitană dezvoltată inteligent atrage resursa umană și oferă o serie de beneficii importante. Însă, pentru ca zonele metropolitane să fie funcționale, este nevoie de un cadru legal eficient și flexibil, astfel încât să dea posibilitatea fiecărei zone să opteze pentru modelul administrativ cel mai potrivit pentru nevoile sale. De asemenea, este important ca municipiilor, motoare de dezvoltare ale zonei metropolitane, să li se atribuie o mai mare competență decizională în proiectele comune. Întâlnirea cu Consiliul Județean este un prim pas prin care Primăria Sibiu și autoritățile județene au reluat discuțiile pentru realizarea zonei metropolitane Sibiu, printr-o colaborare strânsă și aplicată." - Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

 

Întâlnirea liderilor administrației publice a evidențiat necesitatea accelerării procesului de organizare a Zonei Metropolitane Sibiu prin identificarea acelei soluții care să permită, ulterior, cât mai simplu, inițierea de proiecte de dezvoltare. Transportul public, urbanismul, atragerea fondurilor europene sunt domenii a căror eficiență extinsă la nivelul ZMS este avută în vedere în analiza Grupului de lucru.

 

Trebuie știut că atât primarul Sibiului, cât și președinta Consiliului Județean Sibiu și administratorul public al județului au avut deja, fie individual, fie în alte cadre, consultări cu primarii din comunitățile care ar urma să constituție Zona Metropolitană Sibiu, iar acestea vor continua. Grupul de lucru cu privire la înființarea ZMS este funcțional și va colabora cu specialiști din primăriile de orașe și comune în elaborarea concluziilor – așteptate în aproximativ trei luni.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest