CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 APOD

Joi, 13 mai, Primăria Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a drumului care va lega cartierul Ștrand (str. D. Cantemir) de cartierul Turnișor (str. Rozmarinului). Lucrările încep după ce s-a finalizat proiectarea și după ce s-a reușit obținerea tuturor avizelor necesare, cea mai îndelungată procedură fiind cea de obținere a avizului de mediu.

 

“Concretizăm și acest proiect care va crește mobilitatea și va contribui la scăderea volumului de trafic pe șoseaua Alba Iulia și pe str. Maramureșului. După ce finalizăm și lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, toată această zonă va fi mai funcțională și mai bine conectată cu restul orașului”, anunță Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Cum va arăta această nouă cale de circulație:

 

  • Drumul va avea peste 1 km lungime și 2 benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens de mers
  • Vor fi amenajate piste pentru biciclete separate de calea auto și de trotuare
  • Iluminatul public va fi asigurat prin corpuri de iluminat cu LED, ecoeficiente
  • La intersecția cu calea ferată se va crea o trecere la nivel, cu sistem automatizat de gestionare
  • Se va amenaja o rețea de canalizare pluvială

 

IMPORTANT: Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni, fără a include lunile de iarnă în care nu se poate lucra. Investiția din bugetul local se ridică la 9,14 milioane de lei.

 

 

Drumul se va conecta cu noul pod peste Cibin aflat în construcție în dreptul străzii Rozmarinului. Lucrările sunt avansate aici, până în prezent amenajându-se malurile în aval și structura de rezistență a podului, inclusiv placa de beton. În următoarea perioadă se va lucra la trotuare în care se va instala canalizația metropolitană, la hidroizolație și la structura superioară a acestuia.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest