Write a comment

Cea de a V-a ediție a evenimentului „Sibiul de Odinioară” aduce din nou în fața sibienilor în weekend-ul 18-19 august, nume de top ale muzicii românești.

 

Prima zi este dedicată ca de obicei rock-ului, iar în cea de a II-a zi, iubitorii muzicii folk au parte și ei de recitaluri... de neuitat!

Ne-am obișnuit deja cu toții ca în luna august să mergem să profităm de un weekend de vis în Pădurea Dumbrava – Camping, acolo unde, de cinci ani încoace, are loc unul dintre cele mai frumoase evenimente de pe Agenda Culturală a Sibiului.

Cu mic, cu mare, sibienii sunt aşteptaţi să petreacă, aşa cum o făceau pe timpuri, cu bucurie şi prietenie la „Sibiul de odinioară”. Fără defilări şi parade, dar cu multă muzică bună, gusturi şi mirosuri de demult, jocuri, petrecerea din Pădurea Dumbrava îi invită pe nostalgici să îşi amintească vremurile trecute, iar pe cei tineri să descopere cum se distrau părinţii lor.

 

Compact, Timpuri Noi și Onenightstand concertază în 18 august

„Sibiul de Odinioară”, aduce și în acest an pe scenă o parte a generației de aur a muzicii românești. Așa cum anunță organizatorii, prima zi este dedicată rock-ului, iar pe scenă vor fi trupe îndrăgite care dealungul timpului au lansat piese ce încă mai sunt fredonate cu plăcere și în ziua de azi. ”Cum muzica rock de altădată s-a dovedit a fi o rețetă câștigătoare la ultimele două ediții, am decis să oferim sibienior încă o seară de vis. Astfel, sâmbătă îi avem pe scenă în recital pe cei de la Compact și Timpuri Noi. Tot în aceeași zi vor susține un recital și sibienii de la Onenightstand. Va fi cu siguranță încă o seară magică”, spun organizatorii evenimentului.

 

Folk-ul este la putere pe 19 august

Cea de a II-a zi a evenimnetului este dedicată ca și anul trecut în întregime muzicii folk. Iubitorii acestui gen muzical se vor bucura de recitaluri cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Emeric Imre. Cei trei mari artiști vor aduce în fața publicului piesele ce i-au făcut celebri de-a lungul timpului.

 

Miniparc de distracții și ateliere pentru copii

dEMN DE APRECIAT, Festivalul Sibiul de Odinioară acordă în continuare o mare atenție celor mici. În premieră în acest an, un mini-parc de distracții cu multe surpize va fi amenajat pe o suprafață generoasă chiar în arealul locației din Pădurea Dumbrava – Camping. Tot aici vor fi organizate și ateliere de creativitate pentru cei mici, activități distractive și concursuri sportive coordonate de cei de la Serious Fun.

 

Gastronomie locală, bere rece și spriț de vară

Zona de food va fi revigorată în acest an, iar cei ce vin la concerte sau să se recreeze vor avea parte de noi surprize culinare. Din meniu nu vor lipsi deja tradiționalele grătare cu mâncare tip grill, dar și alte mâncăruri specifice... Sibiului de Odinioară. Sunteți așteptați bineînțeles și cu multă bere rece, sucuri răcoritoare, dar și cu vinuri de casă și delicioase sprițuri de vară ce vor fi preparate într-un bar special amenajat.

 

Siropuri, prăjituri și dulciuri ca odinioară

Din locația festivalului nu va lipsi colțul producătorilor tradiționali. Vizitatorii vor putea să deguste și să cumpere plăcinte și prăjituri de casă, siropurile de fructe de altădată, produse de patiserie și panificație dar şi lactate, brânzeturi şi apicultură. Toate, produse în gospodăriile unor sibieni faini din zona Mărginimii și a satelor din apropierea Sibiului.

Acestea sunt... doar câteva motive ca în weekend-ul 18-19 august să nu vă faceți program și să dați o fugă în Pădurea Dumbrava – Camping, pentru că ediția a V-a a evenimentului Sibiul de Odinioară, se anunță a fi una foarte faină.

 

„Sibiul de odinioară” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu organizată de Asociația Sibiul de Odinioară și Agenția Grey Projects.

 

 

Parteneri principali: Iello.

Parteneri eveniment: Serious FUN, Casa de Cultură a Muncipiului Sibiu. Parteneri media: Turnul Sfatului, Tribuna, SibiuNews, Mesagerul, Hermannstädter Zeitung, Sibiu 100%, Ştiri de Sibiu.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest