CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 

VIAŢA CULTURALĂ A SIBIULUI, DIN NOU ÎN PLANUL I! Festivalul ARTmania de la Sibiu a câştigat TROFEUL categoriei „Best Small Festival”, în cadrul competiţiei European Festival Awards, devenind, astfel, singurul festival românesc care a obţinut o distincţie la această ediţie. Festivalul de la Sibiu surclasează, practic, un număr impresionant de înscrieri şi de voturi, potrivit organizatorilor evenimentului. 

 

Demn d eluat în seamă, în categoria „Best Small Festival” pot concura festivaluri care au o rată de participare pe zi de până la... 10.000 de persoane, inclusiv.
 
Trofeul a fost înmânat Codruţei Vulcu, Directorul Festivalului ARTmania şi East European Music Conference, în cadrul Galei de Premiere a celei de-a zecea ediţii a European Festival Awards, ce a avut loc la Groningen, Olanda.
 
European Festival Awards este cea mai importantă competiţie dedicată industriei muzicale europene, fiind lansată în 2009 de Yourope (Asociatia Europeană a Festivalurilor) pentru a oferi recunoaşterea profesională a industriei internaţionale acelor evenimente de profil şi specialişti care obţin rezultate deosebite şi ridică, prin urmare, standardele de calitate ale acestui domeniu la nivel european (standarde evaluate sub diferite aspecte, precum: health & safety, responsabilitate socială, inovaţie, sustenabilitate etc).  
 
Gala de premiere a European Festival Awards are loc în fiecare an în perioada Eurosonic Noorderslag, eveniment care include una dintre cele mai importante conferinţe internaţionale de specialitate, dedicate industriei muzicale şi unul dintre cele mai mari festivaluri de tip showcase din Europa.
 
Suntem foarte onoraţi şi bucuroşi să primim din partea juriului un trofeu la acest eveniment european de tradiţie. Este o certificare care ne bucură mult, nu doar pentru că reprezintă o recunoaştere internaţională a eforturilor depuse de echipa şi de comunitatea ARTmania de-a lungul celor 14 ani de existenţă, ci şi pentru ca industria muzicală românească a fost şi în acest an reprezentată şi aplaudată de unii dintre cei mai importanţi specialişti de profil de pe continentul nostru. Sincere felicitări tuturor participanţilor. Doresc, de asemenea, să mulţumesc tuturor colegilor şi colaboratorilor noştri de până acum, partenerilor şi sponsorilor care au crezut în noi şi, bineinteles, artiştilor şi publicului care a fost alături de noi din 2006 şi până azi”, a declarat Codruţa Vulcu, Directorul Festivalului ARTmania şi East European Music Conference.
 
ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă şi divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. Fiind cel mai longeviv festival rock din România şi una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiţie de pe scena culturală regională, ARTmania şi-a conturat cu succes propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneţ şi al unui ambient special:legendara Piaţă Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăţi medievale din Estul Europei- SIBIUL.    
 
Demn de apreciat, ARTmania Festival este membru fondator AROC - Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanţi promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well sau Twin Arts, printre altii.
 
În perioada festivalului ARTmania are loc şi East European Music Conference, prima conferinţă internaţională de la noi dedicată profesioniştilor din industria muzicală. Ajuns la cea de-a treia ediţie, evenimentul reprezintă locul de întâlnire al industriei muzicale româneşti cu unii dintre cei mai mari operatori europeni şi unii dintre cei mai importanţi specialiţti din domeniu.
 
DE REŢINUT: Pe scena ARTmania Festival 2019 din Piaţa Mare a Sibiului, Architects (UK) vor urca alături de Dream Theater (SUA), Opeth (Suedia), Alcest (Franţa), Madrugada (Norvegia),Wardruna (Norvegia) şi Myrkur (Danemarca), dar şi de alte nume cunoscute pe scena muzicală internaţională, acestea urmând să fie anunţate pe parcurs.
 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest