CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 

MARLYN

 Copilărie, într-o vară de demult...Cine știa, pe atunci,că… fetița asta bucălată va oa junge o mare STEA…?!

Marilyn Monroe la plajă, la etatea de trei primăveri.

 

Marilyn Monroe(născută Norma Jeane Mortensen; (n. 1 iunie1926 Los Angeles- California-SUA – d. 5 august1962Brentwood[*], SUA) a fost oactriță, cântăreață, model,… sex simbol, o adevărată divă pop a secolului al XX-lea. Ascensiunea fascinantei blonde la nivelul de celebritate a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste, asta în timp ce primul ei soț făcea parte din Marina Comercială.

Cea mai însemnată parte a filmelor ei au fost făcute pentru 20th Century Fox, unde și-a luat și numele care a făcut-o celebră. După câteva apariții minore în decurs de câțiva ani, Marilyn a început să devină cunoscută pentru talentul ei de comediană, ajutată fiind și de remarcabila ei prezență scenică. Și-a îndreptat eforturile către apariții mai consistente, și, la un anumit moment al carierei sale, a reușit să-și îndeplinească acest scop. Circumstanțele misterioase ale morții lui Marilyn au fost subiectul multor speculații, dar nu au reușit să-i știrbească reputația de cea mai legendară figură publică a tuturor timpurilor.

În anul 1953, Monroe era deja una dintre cele mai cotate actrițe de la Hollywood; avea roluri principale în filmul noirNiagara, care îi punea în evidență latura sexy, și în comediile Gentlemen Prefer Blondes și How to Marry a Millionaire, care i-au definit imaginea drept una de "blondă stupidă". În același an, pozele ei nud au fost folosite drept rampă de lansare pentru prima ediție a revistei Playboy. A jucat un rol semnificativ în crearea și managerierea imaginii sale publice pe parcursul carierei sale, dar a fost dezamăgită de rolurile repetitive și de salariul mic oferite de studio. A fost suspendată temporar la începutul anului 1954 pentru că a refuzat un proiect cinematografic, dar s-a întors la faimă în pelicula The Seven Year Itch (1955), unul dintre cele mai mari succese ale întregii sale cariere.

Un alt film în care a strălucit, de-a dreptul, alături de Tony Curtis și Jack Lemmon, este „Unora le palce jazz-ul, un muzical romantic, cu accente comice care a cucerit tot mapamondul.

 

 

foto: Catalin Oprisan Official

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest