Write a comment

 

„De la începutul anului au murit 11 oameni pe Valea Oltului în accidente rutiere. 


Zilele trecute, o nouă dramă pe Valea Oltului din cauza incompetenței și hoției CNAIR. O familie a plonjat cu mașina în râul Olt, într-un loc în care parapeții nu există de ani buni... O fetiță de 13 ani a reușit miraculos sa iasă din mașină, un șofer erou (anonim, un român adevarat, am înțeles că un șofer de TIR) a scos-o din apele reci ale Oltului. Trauma psihică, însă, o va marca toată viața. Pentru părinții adoptivi însă nu s-a putut face nimic, echipele ISU Valcea găsind epava și trupurile neînsuflețite după câteva ore de căutări. Dacă exista un parapet, acei oameni erau în viață. 
Compania Națională de Administrare A Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în administrare prin Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Vâlcea, drumul european E81 sau DN7. Într-o țară normală, acești parapeți erau înlocuiți imediat după producerea unui accident. În județul Valcea, însă, incompetența este însă vizibilă de pe Marte. Autoritățile nu se pot scuza ca nu au fonduri. În județul Sibiu, s-a reușit lărgirea drumului între Popasul Boița și Lazaret, iar în zonele periculoase se montează parapeți de beton separatori (tip New Jersey), pentru a nu pătrunde mașini pe contrasens. Mai mult, acolo, pe marginea drumului, sunt montați parapeți metalici dubli, la standarde europene, parapeți care absorb energia unui impact, fiind deformabili și, astfel, salvând vieți. Pe Valea Oltului... îi vedeți și dumneavoastră.
În Valcea, ruta cea mai importantă a țării ascunde capcane mortale, care au făcut nenumărați morți și au nenorocit familii de-a lungul timpului, iar autoritățile nu au făcut nimic. Ba mai mult, ca o bătaie de joc și ca să bifeze în fișa de activitate o justificare a salariului au vopsit parapetii de podețe în timp ce la 2 metri poți sări cu mașina în râul Olt sau pe calea ferată ce leagă Ardealul de Oltenia.
Așa că am făcut niște poze și filmări pe care le voi trimite presei locale și organizațiilor de resort. Cineva trebuie să plătească pentru acești morți. Nu se poate să moară oameni din cauza unor birocrați!!!! Vor zice unii că viteza sau neatenția sunt cauzele acestor drame. Corect, dar dacă șoseaua era prevazută cu elemente de siguranță, așa cum trebuie să fie o șosea, mai ales de interes național și european, acei oameni nu mureau”. 

*Autor text și foto: Bogdan Lupu. Un om bun care pur și simplu... vrea să tragă un SEMNAL DE ALARMĂ! OARE... AUDE CINEVA??? CINE??? CÂND???

*Mesajul a fost postat pe o rețea de socializare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest