CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

GABY TIMAR este din Cisnădie (acum locuiește în Elveția) și... are PUMNI DE AUR. În weekend a câștigat la Londra, AURUL la cea mai mare competiție de box pentru amatori, la nivel internațional. Într-o scurtă pauză de la antrenamente a avut amabilitatea să ne onoreze cu un scurt interviu... DESCOPERIȚI O ADEVĂRATĂ LECȚIE DE VIAȚĂ.

 

 

-Spuneți-mi, vă rog...cum au fost... începuturile carierei sportive. La ce vârstă ați început sportul de performanță, și cum... ați ajuns să faceți... box? 

GB: Nu de mult timp m-am apucat de box. De fapt, toți mi-au spus că sunt "bătrână" pentru a face performanțe în acest sport și nu mi-au dat nici o șansă, cu excepția antrenorului meu, care a văzut ceva în mine și a decis să investească o muncă enormă și pe alocuri barbară pentru a progresa în cel mai scurt timp posibil. Acum un an am început boxul de performanță, la vârsta de aproape 30 de ani.

Având un trecut în bodybuilding, când m-am mutat în Elveția, am căutat să fac un altfel de sport, și din greșeală... am dat peste box.

 

 

-La ce club, unde ați început?

GB: Am început și sunt în continuare la Boxclub Bassel.

 

-Ce vi se pare cel mai... greu in BOX? O anumită figură, antrenamentele sau faptul că mulți nu înțeleg că și femeile pot boxa...

GB: Boxul este un sport complex, este dificil atât fizic, cât și psihic. Trebuie să fii pregătit să îți învingi frica de a sta în ring față în față cu oponentul tău. Întotdeauna am spus că există foarte multi boxeri talentați, dar foarte puțini care pot lua boxul la următorul nivel care este "competiția". Antrenamentele sunt extenuante, între 6 și 10 pe săptămână, deci trebuie să fii pregătit să faci multe sacrificii pe toate planurile. Iar ceea ce mi se pare trist este faptul că, încă, boxul feminin nu este apreciat la adevărata valoare. Noi, femeile, facem același antrenament ca și bărbații, depunem același efort, durere, sacrificii. Ne antrenăm împreună cu bărbații, dar există tendința de a minimaliza efortul nostru... sau chiar de a-l ignora...

 

-La ce competiții de mare amploare ați mai participat?

GB: Evenimentul din weekend-ul trecut este cel mai mare la nivel mondial de box amator; în fiecare an mai mult de 500 de boxeri se prezintă la acest eveniment. Anul acesta au fost 388 de boxeri, barbați și femei clasați pe mai multe categorii.

Am mai participat în luna mai la turneul Baden-Würrenberg Cup în Germania, unde am și câștigat, în rest am perfotmat în Elveția. Dar nici unul din meciurile trecute nu se ridică la rangul evenimetului din Londra ca și popularitate și importanță.

 

-În perioada imediat următoare... veți participa și la alte evenimente? Va doriți să... concurați, la un moment dat, la competiții și în țară? 

GB: Da, acum sunt în cea mai bună formă fizică, sunt pregătită să concurez oricând mi se ivește ocazia, niciodată nu am spus “nu”. Sâmbătă aș avea o ocazie de luptă, însă antrenorul vrea să iau o pauză, măcar o săptămână pentru regenerare. Insă, până la mijlocul lunii iulie contez pe 2 meciuri. Dacă am câștigat pe plan internațional, vreau să revin acasă pentru campionatul național de box feminin, să îmi măsor nivelul cu cel al sportivelor noastre, și de ce nu, să câștig și la mine în țară un titlu pe care să îl port mândră peste tot.

Am un sentiment foarte plăcut și mă simt mândra să duc numele țării mele mai departe.

 

-Vă mulțumim, vă felcităm și la cât mai mult... AUR în competiții!!!

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest