CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Cosmin Crucean. Un sibian frumos. Într-atât încât... așterne în culoare SIBIUL și plaiurile dragi ca să rămână așa, în veac, cu tot pitorescul... său. Simte orașul și îi trăiește fiece respirație în culoare, în dorința de a pune ceva acolo unde timpul să nu treacă...

 

Iată povestea artistului...

 

 1. Am văzut postate pe rețelele de socializare mai multe picturi... cu Sibiul... Sunteți pictor?! Care a fost să zic așa, primul pas în artă...?! Ați avut/aveți un model, cineva care v-a îndrumat?

  Acum mai bine de 20 ani eram pasionat de arta măștilor venețiene. Așa ca m-am apucat de treabă. Am început de la una, dupa care am devenit... "promotorul " celebrelor măști venețiene în România, iar după câțiv ani (cam 4), am deschis primul magazin din România și, implicit în Sibiu, specializat cu în măști și ceva tablouri cu artă abstractă, peisaj citadin și teme florale.

 2. Ce stiluri abordați/preferați?

  Din punct de vedere artistic, admir impresionismul și iubesc modernismul prin toate mișcările lui artistice. Cât despre mine - pictez și un stil suprarealist, dar și elemente de expresionism abstract (pe lângă peisajele citadine).

 3. ... În câteva cuvinte despre... drumul pe care îl urmați în artă... aveți, de fapt, o altă profesie?

  Asta e profesia mea, am trăit toată viața din pictură, iar pe lângă, am și studii universitare de Științe sociale și umane - departament Științe Politice și Studii de Securitate.

 4. Lucrările pe care le faceți cu Sibiul presupun o... serie?

Mi-am propus să pictez cât mai multe monumente importante, dar și frumoase și reprezentative ale Sibiului, dar și vederi-panorame (piețe, străzi ale Sibiului vechi) care cuceresc de veacuri pe oricine...

 1. Am înțeles că acum la Luxembourg, dacă am reținut bine, lansați două cărți/albune cu lucrări... Dacă vreți să ne vorbiți despre asta...

  Da, sunt la Luxembourg și vreau să promovez o carte intitulată sugestiv Luxembourg ce conține peisaje citadine ale vechiului oraș despre care știm cu toții că a fost împreună cu Sibiul Capitală Culturală în 2007. Iar cealaltă carte- Europa (un album pictat al capitalelor Uniunii Europene), deci nu întâmplător mă aflu la Luxemburg- care este una din cele 6 țări fondatoare UE. Această carte o să o găsiți și în librăriile sibiene.

 2. Ce alte proiecte/expoziții ați avut sau pregătiți?

  Am participat în România la mai multe expoziții, târguri, festivaluri etc – Sibiu, Brașov, Satu Mare, Sighișoara, Baia Mare, Iași, Cluj, Sinaia... Acum am în proiect o expoziție la Parlamentul European.

 3. Care e, dacă se poate, legătura cu Sibiul?

  Sunt sibian...

 4. Ce vă atrage în mod deosebit la Sibiu? Clădirile, peisajele, parcurile...

  Sibiul e de necuprins în cuvinte. Deține un patrimoniu arhitectural deosebit, atât prin fortificații, cât și prin clădirile unor instituții actuale, sau case de locuit pe străzi vechi și înguste, deci un bun subiect pentru orice artist iubitor de peisaj citadin cu... arome medievale.

Mulțumim frumos! Mult succes în tot ceea ce faceți!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest