CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Drumurile noastre toate... s-au întâlnit într-un cântec și-o poveste... povestea unui sibian care din instinct, din dragoste, din cântec... ni l-a adus înapoi pe Dan Spătaru.

 

L-ați văzut și mai ales l-ați ascultat și aplaudat pe domnul Grigore Luca la emisiunea Românii au Talent. Și-n 2013 și la ultima ediție...

Și pentru că ne-a făcut așa dar fain de cântec și amintiri, am vrut să-i aflăm povestea...

Cum a început totul? „E, sigur, îi știu toate melodiile lui Dan Spătaru, l-am asculat de mii de ori și fără să vreau, poate, le-am învățat pe de rost. L-am admirat, îl admir și am trăit tot timpul cu toate acele cântece... prin 2010, la petrecreea unui coleg care ieșea la pensie, mai mulți, acolo, ca un cor, s-au apucat să cânte. Atunci, am îndrăznit și am cerut microfonul și am cântat Drumurile noastre toate. Aproape i-am acoperit pe ceilalți care au rămas uimiți și mi-au spus că le-a plăcut foarte mult. Aș zice că a fost începutul. Am prins curaj. Am început să exersez, să ascult mai mult mi-am făcut rost de ceva negative. Am început apoi să când oriunde mi se dădea ocazia și mă bucuram că le place tuturor. Am intrat apoi în legătură cu un domn foarte priceput de la Radio România Internațional care m-a ajutat, m-a ascultat, mi-a făcut rost de negative originale. Am tot prins aa, curaj, am cântat și am zis să-mi încerc norocul. M-am înscris în 2013 la Românii au talent. A fost un pas. Am văzut că am fost aplaudat și, chiar dacă nu am ajuns în finală, pentru mine a fost un semn... Dar nu m-am lăsat. Am continuat să cânt și, văzând-o pe doamna care o inimită atât d efrumos pe Mirabela Dauer (Laura Bisog), am îndrăznit să îi propun ... o colaborare, un duet, deși dânsa are mai multă experiență, are o formație proprie... Și așa am ajuns pentru a doua oară la Românii au talent. Am ajuns în semifinală, cu un Golden Buzz de la Domnul Florin Călinescu. AM fost onorat, am fost onorați de această reușită, de aprecierea juriului, în mod deosebit a domnului Călinescu și a paluzelor publicului. Ne-au dat un implus. Cred că am ajuns la inimiel oamenilor...”

Dar... cântecul nu a tăcut, continuă! „Acum m-a contactat șeful de la Hanul din Tulgheș (din Dumbrava Sibiului) și mi-a oferit posibilitatea să cânt acolo. A fost primul weekend când am cântat acolo. Pentru mine e mare, mare lucru și mă bucur să pot vedea oameni în jurul meu care fredonează sau poate... dansează. Îmi place să le cânt oamneilor să văd oameni fericiți”.

Dl Luca- Dan Spătaru de Sibiu ne-a mărturist că, de fapt, îi plac toți artiștii din generația de aur- Cornel Cosntantiniu, Stela Enache, Mihai Constantinecsu, pe care l-a și cunoscut și care i-a spus Dane, în semn de apreciere.

Și cântă... Asta contează. Asta îl face fericit pentru că ne face fericiți. Cu talent, cu duioșie, cu armonii nepieritoare.

Un om care și-a găsit în cântec a doua tinerețe și un destin la care poate altădată nici nu visa...

 

 

foto: Adela Adela , Grigore Luca

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest