CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 

 

Pentru că... BIERTAN. Pentru că... există pasiune și... fermecătorul Ardeal...

Și pentru că un așa subiect, o așa realizare merită atenție și APRECIERI, am stat de vorbă cu „împricinatul”... prof Florin Todoran.

 

-În primul rând, Felicitări pentru această recunoaștere: practic, prin obiectivul dumneavpoastră, lumea vede și se poate convinge de fantasticul Biertan. Ne-ați putea dezvălui... în ce moment al zilei ați făcut fotografia?

-Mulțumesc mult, mai întâi. Pur și simplu îi urmez o pasiune pa care o am de când eram mic. Fotografia am făcut-o în dimineața zilei de 12 decembrie 2017. Din grădina noastră, dacă urc într-un anume punct, pot prinde momente extraordinare, dar, la drept vorbind, Biertanul oferă priveliști superbe, e un loc binecuvântat. Iar la răsărit, uneori și la apus, pentru un fotograf sau un pasionat de natură, aici e raiul...

-Vorbiți cu patos. Înțeleg că trăiți această pasiune...

-Cred că dintotdeauna am avut această pasiune. O moștenesc de la tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească. Demult, am avut un aparat rusesc, Smena, apoi am avut un aparat color, din Germania, încet-încet m-am perfecționat și da, asta face parte din mine. Este un fel de a te apropia, de a înțelege și cunoaște natura, lumea.

 -În afară de Biertan, mai există un loc special în Ardeal, în țară, pe care vă palce să-l fotogarfiaț, care v-a cucerit...?!

-Dumești. E un sat minunat, tradițional, unde mai întâlnești care cu boi și oameni la cosit, în Apuseni. E undeva pe lâîngă Valea Arieșului, la vreo 35 de kilometri de Câmpeni, și în apropiera localității Sălciua de jos. E o povete!.sunt case și șuri vechi, sunt oameni faini și gospodari și în zonă sunt păduri răzlețe de mesteceni care oferă pentru un iubitor de natură sau un pasionat de fotografie ceva greu de exprimat în cuvinte, peisaje și momente care sunt... emoții și culori unice.

-Totuși, am mai avea o curiozitate: De fapt, ce profesie de bază aveți?

-Sunt profesor. Am jumătate de catedră la Biertan, jumătate la Mediaș. Am absolvit zootehnia, dar iubesc natura și fotografia. De altfl cred c, în mare măsură, pasiunea pentru natură, pentru peisaje, pentru... animale, pentru sat se îmbină. Am și avut activități, la școală, cu copii pe teme de ecologie, de ecofotografie, care sunt convins că pot contribui la educația elevilor.

 

Mulțumim frumos! Domnule profesor, continuați să fotografiați, să grăiți copiilor și... lumii, prin imagini, despre cât de frumoasă e țara asta!!!

 

 sursa foto: yourshot.nationalgeographic.com

  •  

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest