Write a comment

 

În cursul anului 2018, la nivelul IPJ Sibiu au fost înregistrate 11.598 dosare penale și a fost începută urmărirea penală conform art. 305 al. 1 C.P.P într-un număr de 10.535 de dosare penale, cu 1.573 de suspecți, față de 207 dintre aceștia fiind aplicată măsura reținerii pe bază de ordonanță.

 

Potrivit statisticii oficiale, în cursul anului trecut, au fost soluţionate 11.047 dosare penale, dintre care 859 cu propunere de trimitere în judecată.

 

Interesant de ştiut, în 40% dintre dosarele care au ca obiect infracțiuni de lovire sau alte violențe, furt sau înșelăciune, infractorii identificați au scăpat de consecințele faptelor lor din cauza împăcării cu părțile vătămate. Principala consecință a împăcării părților este aceea că acțiunea penală se stinge, practic încetează procesul penal. *PRECIZARE: Împăcarea poate interveni între părți în urma unei înțelegeri verbale sau pe care acestea o pot concretiza într-un acord de mediere, încheiat în fața unui notar sau prin intermediul unui mediator.

Odată intervenită împăcarea între părți, autorul infracțiunii nu mai poate fi pedepsit pentru fapta comisă, indiferent de cuantumul prejudiciului cauzat.

 

În cursul anului 2018, la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative, activităţile desfăşurate la cele 9 ghişee de lucru cu publicul, existente la nivelul IPJ Sibiu, s-au concretizat în eliberarea unui număr de 55.615 certificate de cazier judiciar.

 

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest