Write a comment

 

În perioada 01 – 03 februarie a.c., în urma activităților desfășurate pe linia creșterii gradului de siguranță în trafic, polițiștii sibieni au constatat 20 de infracțiuni la regimul rutier, au reținut 30 de permise de conducere, au retras 24 de certificate de înmatriculare și au aplicat 551 de sancțiuni contravenționale în valoare de 112.000 de lei.

 

Au dominat infracțiunile de conducere sub influența alcoolului și cele de conducere fără permis.

 

***În cursul anului 2018, în județul Sibiu, conducerea sub influența alcoolului a fost cauza principală de producere a 15 accidente rutiere soldate cu DECESUL unei persoane, rănirea gravă a 3 și rănirea ușoară a altor 12 persoane.

 

Conducere sub influența alcoolului

La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 01.30, pe Șoseaua Sibiului, la intrarea în municipiul Sibiu, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 36 de ani, din județul Ilfov, cu un rezultat de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În aceaşi zi, în jurul orei 09.00, pe strada 1 Decembrie din orașul Agnita, un localnic în vârstă de 49 de ani a fost depistat la volan cu o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 00.15, în municipiul Mediaș, un localnic în vârstă de 47 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu.

 

Tot în cursul zilei de 2 februarie a.c., în jurul orei 17.00, pe raza comunei Ațel, un localnic în vârstă de 27 de ani a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 2 februarie a.c., pe DN 1, zona Veștem, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un alt conducător auto, sibian în vârstă de 46 de ani. Testarea a rezultat într-o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 3 februarie a.c., în jurul oreo 03.30, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul Victoriei, un sibian în vârstă de 21 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 00.30, tot pe Bulevardul Victoriei din municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 30 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 03.35, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, un buzoian în vârstă de 39 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a prezentat o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Potrivit IPJ Sibiu, toți cei depistați cu alcoolemie în aerul expirat au fost conduși la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În toate situațiile, au fost întocmite dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Conducere fără permis

La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 19.30, o sibiancă în vârstă de 29 de ani, a condus un autoturism pe strada Frezorilor din municipiul Sibiu și, pe fondul lipsei de experiență în conducere, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate.

În urma verificărilor, s-a constatat că femeia nu deține permis de conducere.

 

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 00.30, pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 35 de ani a fost identificat la volan deși nu deține permis de conducere. În plus, la testarea sa alcoolscopică a rezultat o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 05.00, pe raza comunei Orlat, a fost depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, domiciliat în localitatea Poiana Sibiului, care conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

 

În urma constatărilor efectuate, polițiștii rutieri au întocmit dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

Infracțiuni ”la pachet”

La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 17.00, pe DN 1, în afara localității Săcel, la volanul unui autoturism, polițiștii au identificat un minor în vârstă de numai 15 ani, din localitatea Gura Râului, care conducea însoțit de tatăl său, în vârstă de 40 de ani.

Pe lângă faptul că minorul de deține permis de conducere, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat.

Ca urmare, în cazul fiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, iar în cazul tatălui, polițiștii au deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care cunoaște faptul că nu deține permis de conducere.

 

La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 17.30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Octavian Goga de către un localnic în vârstă de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sibianul nu deține permis de conducere, autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este... fals.

În consecință, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

În aceeaşi zi, în jurul orei 19.30, pe strada Prelungirea Mihai Viteazu din localitatea Șelimbăr, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Sibiu, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Acesta era însoțit de o sibiancă în vârstă de 27 de ani, care îi încredințase autoturismul deși știa că tânărul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar față de care îl însoțea s-au demarat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de încredințarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care cunoaște faptul că nu deține permis de conducere.

 

Reamintim că, din păcate, un șofer cu o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat a provocat un accident rutier grav, în dimineața zilei de 3 februarie a.c., pe DN 1, la intrarea în municipiul Sibiu, eveniment soldat cu rănirea gravă a două persoane și rănirea ușoară a alteia. Pe numele sibianului, în vârstă de 34 de ani, care a condus băut și nu a acordat prioritate în sensul giratoriu, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest