Write a comment

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna precedentă (01.04.2019 – 07.04.2019) a scăzut ușor numărul de Infecții respiratorii acute-IRA (1706), cu circa 15% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (2003).

 

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 30%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani.

În intervalul menționat, la nivelul județului, s-auînregistrat 340 de cazuri de pneumonie. Cele mai multe cazuri (90) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Potrivit surselor medicale, ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 14 de 32.06%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani și peste.

Ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii (2.17%) indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, însă ponderea internărilor cu gripă (20%) arată că există încă și cazuri care au necesitat spitalizare.

De asemnea, de remarcatar fi că au fost raportate 45 de cazuri de „gripă”i, față de 40 în săptămâna 13. Au fost recoltate 2 probe pentru detectare de virus gripal de la 2 copii din Grădinița nr. 5 din Sibiu, unde a evoluat un focar cu 12 cazuri, 9 la copii și 3 la personal. Probele au fost pozitive pentru virus gripal tip S H3.

Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică.

 

***

i „Gripă” = aspecte CLINICE compatibile cu gripa (adică prezintă semne/simptome caracteristice infecţiilor gripale, dar nu se poate pune diagnostic de certitudine, decât dacă există asociere cu alte criterii, şi anume: criterii de laborator (izolarea virusului) şi/sau criterii epidemiologice (legătura/contactul cu un caz de gripă confirmat)).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest