Write a comment

Ministerul Sănătăţii a declarat că avem, clar, epidemie de gripă în România, având în vedere statisticile îngrijorătoare.

 

Până joi, 6 februarie, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, potrivit datelor publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Printre cei care și-au pierdut viața se află și 5 copii.

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

***Evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) în sezonul 2019-2020- Saptamana 27.01.2020 – 02.02.2020 (S 05/2020):

Avand în vedere faptul că în această săptămână: s-a înregistrat o creștere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri față de nivelul așteptat (media aritmetică a numărului de cazuri raportate în trei săptămâni anterioare), în vreme ce activitatea gripală a evoluat cu „intensitate înaltă”, cu extindere națională, raportându-se un număr apropape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă,iar rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60% ,se concluzionează ca gripa evoluează epidemic.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest