Write a comment

bec led

O dată cu sosirea verii apar noi trenduri în materie de amenajări interioare. Fie că te-ai mutat într-o nouă locuință fie că o renovezi pe cea actuală, ai nevoie de niște idei de amenajare sau reamenajare. E greu să ții pasul cu trendurile, mai ales când acestea se schimbă de la un sezon la altul, dar poți măcar să schimbi câte ceva în casa ta atunci când faci curățenia generală sezonieră.

Când toată lumea se ghidează după lucrurile pe care ar trebui să le facă, tu ar trebui să urmărești mai întâi greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să îți reamenajezi casa.

Iată cele mai frecvente 5 greșeli în amenajarea unei locuințe:

Arunci mobila veche

Cu timpul, mobila se umple de praf, este mâncată de carii, i se duce stratul de lac protector sau se zgârie. Dacă este îngrijită cât de cât pe parcursul folosirii ei, mobila veche poate fi recondiționată sau revopsită pentru a putea căpăta din nou valoare. Anul acesta se poartă vintage, deci nu cumva să arunci mobila cea veche.

Poți urma acești 9 pași simpli dacă te hotărăști să recondiționezi mobila de unul singur, la tine acasă.

Vopsești toate camerele aceeași culoare

Știm că e greu să te desparți de culoarea preferată chiar și atunci când îți decorezi casa. Aceeași culoare peste tot îți va crea o stare de neliniște și un stres psihic involuntar de care nu ești conștient. Ai putea să alegi câte o culoare reprezentativă pentru fiecare cameră în parte, și să apelezi la culori îndrăznețe, cum ar fi violet sau portocaliu. Bineînțeles că aceste culori trebuie folosite în combinații și nu ca atare. Iată mai jos două exemple de combinații:

Păstrezi becurile economice

În zilele noastre rar mai întâlnești case care să aibă iluminatul pe bază de becuri economice sau clasice. Cele mai practice sunt becurile LED, care, pe lângă faptul că nu consumă mult, se găsesc și într-o varietate foarte mare de modele. Totodată îți poți alege intensitatea, tonalitatea și chiar culoarea luminii. Aceste modele de lămpi cu LED pot fi amplasate oriunde și îmbunătățesc vizibil aspectul și durata iluminatului casei tale.

Folosești flori artificiale pentru decor

Florile artificiale au devenit un kitsch: nu au un aspect prea plăcut și nu au nici un rol în decorul casei tale. Folosește câteva plante sau flori naturale. Dacă nu reușești să ai mereu câteva fire de flori sau un buchețel, atunci poți opta pentru florile sau plantele în ghivece, care nu se vor ofili așa ușor și dau și un aspect mult mai plăcut.

Arunci mocheta veche

În ciuda faptului că sunt ușor de întreținut, mochetele nu mai sunt la modă de ani buni. Acestea se foloseau pentru a acoperi pardoseala din lemn nefinisat sau parchetul vechi din lemn masiv. Acum parchetul clasic este prezent în aproximativ orice casa, deci nu mai e nevoie de o mochetă. Însă nu e nevoie să o arunci! După o curățare profundă, poți să îți transformi vechea mochetă în carpete de dimensiuni mai mici pe care să le poți pune în dormitor, sufragerie sau hol. În așa fel vei avea covoare asortate toată casa, fără să fii nevoit să suporți mocheta veche. 

Acum știi la ce obiceiuri să renunți pentru a avea o casă modernă, amenajată cu gust, care va fi pe placul întregii familii dar și al musafirilor. Ține cont de aceste greșeli și vei reuși să fii invidiat de oricine trece pragul casei tale, acum redecorată cu stil.

Sursă foto: pinterest.com, pixabay.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest