Write a comment

constipatia

Constipația este un simptom care afectează foarte multă lume, de la copii, până la tineri, adulți și vârstnici. Această tulburare intestinală nu este o boală în sine, ci mai degrabă un simptom care apare în urma mai multor factori, dar care, neținută sub control poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul de colon. 

 

Dacă și tu te-ai confruntat cu acest simptom și nu ai știut cum să îi vii de hac, citește în rândurile de mai jos câteva metode pe care le poți aplica și îți vor fi de ajutor.

Ce este și când apare constipația

Constipația este o problemă a sistemului digestiv,  care afectează circa 2% din populația României, arată statisticile. Tulburarea se manifestă prin dificultăți de defecare, indiferent că e vorba de lipsa scaunului timp de mai multe zile sau de eliminarea cu efort și durere a scaunelor de consistență tare.

Există persoane care se confruntă permanent cu această problemă, dar și persoane pe care le afectează doar ocazional. Indiferent în care situație te afli, e bine să îți faci niște investigații medicale, deoarece medicii spun că episoadele repetate de constipație pot ascunde afecțiuni mai grave.

Cauzele care duc la apariția constipației

Principala cauză care duce la apariția constipației este stilul de viață nepotrivit. Însă, pe lângă acesta, specialiștii mai adaugă:

  • stresul
  • lipsa somnului
  • lipsa unei activități fizice regulate
  • o dietă prea săracă în fibre
  • hidratarea necorespunzătoare
  • sarcina sau alte schimbări hormonale
  • administrarea unor medicamente cum ar fi antidepresivele
  • excesul de laxative

Cum poate fi prevenită și tratată constipația

Înainte de a preveni, este bine să tratezi. Așa că, dacă obișnuiești să mănânci haotic și nesănătos, să consumi mult alcool și băuturi acidulate, să nu dormi suficient sau să “uiți” să bei apă, atunci e cazul să iei măsuri.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci e să bei minimum 2 litri de lichide pe zi și să introduci în alimentația zilnică cât mai multe fructe și legume proaspete, dar și cereale integrale, pentru un aport de fibre.

Dacă nici cu acest prim set de măsuri, nu observi o ameliorare a problemei, poți încerca și un tratament alternativ. Ai căutat adesea, pe diferite surse online, un remediu naturist pentru constipație care să aibă efect? De exemplu, un remediu naturist pentru constipație se află chiar în cămara ta, în borcanul cu miere. Administrează-ți în fiecare zi, pe stomacul gol, câte o linguriță de miere, apoi bea 200 ml de apă. Așteaptă minimum jumătate de oră până să mănânci și vezi ce rezultate obții.

Desigur că în magazinele naturiste găsești o gamă variată de suplimente naturale, tincturi, siropuri sau chiar pastile, care pot fi un aliat de nădejde în lupta împotriva constipației. Cele mai populare sunt ceaiul verde, ceaiul din frunze de senna și mentă, extractul din ulei de ricin sau ceaiul de păpădie.  Însă, apelează la aceste remedii numai sub îndrumarea unui specialist, mai ales dacă suferi și de alte afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Tu ce alte remedii naturiste care te-au ajutat să ții constipația sub control ai încercat și le-ai considerat utile? 

Sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest