Write a comment

renovare

Parcă nu te mai întorci acasă cu la fel de mult drag ca la început. Ți se pare că îi lipsește ceva casei: confort, design, atmosferă? Orice ar fi, nu mai sta pe gânduri, e momentul să îl schimbi!

 

Pentru ca locuința ta să fie din nou o oază de relaxare, ți-am pregătit câteva idei de renovare, simple și practice:

1. Adaugă mai multe oglinzi

Pentru că majoritatea caselor au fost construite una lângă alta, mulți proprietari se confruntă cu lipsa de lumină. Astfel, chiar și în zilele pline de soare, în interior e cam mult întuneric.

Poți schimba asta adăugând mai multe oglinzi. Le poți poziționa ori pe peretele de lângă fereastră pentru a reflecta lumina în interior ori pe peretele opus ferestrei pentru a avea senzația că spațiul este foarte mare.

2. O metodă alternativă de încălzire

Nu puține au fost cazurile când te-ai trezit fără apă caldă fix când voiai să faci un duș după o zi plină sau când voiai să speli vasele adunate. Chiar dacă ai centrală și crezi că te poți baza pe ea, există șansa să se defecteze.

Pentru astfel de momente este bine să investești într-o metodă alternativă de încălzire, precum un instant pe gaz sau butelie. Alege unul de bună calitate, precum cel de la Instalatiishop ca să fii sigur că va funcționa fără probleme o perioadă lungă de timp.

3. Vopsește pereții

Este cea mai la îndemână metodă de a schimba instant aspectul unei camere fără să cheltui mulți bani. Dacă ai camerele mici, îți recomandăm să vopsești pereții în alb. Astfel, vor părea mai încăpătoare.

Pentru camera mai mare, probabil sufrageria, poți să ai și un perete colorat, care să atragă atenția. Poți poziționa canapeaua în fața peretelui ieșit din comun dar ai grijă să alegi o culoare complementară.

4. Adaugă mai multe spații de depozitare

O casă aranjată este una ordonată. Ca să obții o casă imaculată ai nevoie de multe spații de depozitare unde poți păstra obiectele pe care nu le folosești pe moment. Nu te gândi doar la clasicele dulapuri, sigur nu poți înghesui acolo tot.

În schimb, încearcă să profiți de spațiile nefolosite, spre exemplu colțurile, pentru a instala rafturi. Poți așeza cărțile acolo, ar fi o bibliotecă interesantă. Mai poți crea corpuri de depozitare din cutii pe care să le ascunzi mai apoi sub pat ori să le expui, una peste alta.

5. Instalează corpuri de iluminat puternice

În timpul verii ai lumină de afară o perioadă îndelungată dar ce te faci iarna, când la patru e întuneric? Trebuie să gândești în viitor. Astfel, găsește soluții eficiente de iluminat în toată casa.

Utilizează becuri LED deoarece oferă lumină mai puternică în timp ce faci economie la energie. Poți încerca să instalezi și corpuri de iluminat mai neobișnuite precum un nor în dormitor sau un candelabru deasupra mesei din sufragerie. Vei observa instant o diferență!

Renovarea casei nu trebuie neapărat să implice și foarte mulți bani. Orice detaliu face diferența. Ai mereu în vedere confortul tău dar și aspectul estetic, nu adăuga prea multe culori într-un spațiu mic.

Sursă foto: Shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest