Write a comment

Is Blockchain Historys Biggest Investions

Blockchain este o tehnologie care a fost lansată cu aproximativ zece ani în urmă. Până în prezent tehnologia a experimentat multe fluctuații când vine vorba de opinia publicului. Chiar dacă un număr mare de entuziaști tehnologici au adoptat această tehnologie, companiile mari au fost în general reticente.

 

Până în prezent cuvintele blockchain și Bitcoin, prima implementare a acestei tehnologii, au fost considerate sinonime. Acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr. Chiar dacă monedele virtuale reprezintă prima utilizarea a blockchain-ului, această tehnologie are potențialul de a revoluționa multe alte industrii. Motiv pentru care vom sublinia în acest articol trei implementări populare ale acestei tehnologii în 2019, pe lângă monedele virtuale.

Transport

Uber și Lyft sunt considerate ca fiind două proiecte și modele de afaceri care au potențialul de a revoluționa complet industria transporturilor. Implementările lor deja oferă avantaje enorme utilizatorilor. Dar, aceste sisteme vin cu anumite dezavantaje. Utilizatorii sunt nevoiți să folosească o platformă centralizată care deține un nivel de control prea ridicat.

Blockchain, în schimb, poate distribuii acea putere enormă cu toată baza de utilizatori. Astfel, șoferii cât și clienții au posibilitatea de a comunica direct unii cu alții, și a ajunge la înțelegeri fără a fi nevoiți să utilizeze o terță parte. Deoarece utilizatorii sunt în control, ei pot decide viitorul întregii platforme, fiind capabili să ofere un astfel de serviciu pe gratis.

Jocuri Video

O foarte populară implementare a acestei tehnologii poate fi observată în spațiul jocurilor video. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte de blockchain gaming îl reprezintă Enjin. Rețeaua Enjin este responsabilă pentru utilizarea blockchain-ului în multiple jocuri, printre care servere de Minecraft, jocuri de strategie, și jocuri de acțiune 1v1.

Dar, fără îndoială, cea mai devreme utilizare a blockchain-ului în ecosistemul de gaming poate fi întâlnită în jocurile de cazino. Cazinourile întotdeauna au avut o înclinație spre inovație, fiind printre primele care să adopte tehnologii noi. Astfel, zeci de cazinouri online care folosesc blockchain au fost lansate până în prezent.

Acestea funcționează ca un cazino online normal, cu jocuri obișnuite precum sloturi Gaminator, printre altele. Dar avantajul blockchain-ului poate fi observat în special când este analizată infrastructura cazinoului în sine. Această tehnologie oferă posibilitatea realizării unor cazinouri mai transparente și mai sigure, motiv pentru care blockchain-ul a fost utilizat atât de intens în industria pariurilor.

Sectorul Sănătății

Implementarea blockchain-ului în sectorul sănătății vine cu mult avantaje care au fost discutate des încă de la începuturile acestei tehnologii. Datorită transparenței și securității oferite de blockchain, stocarea documentelor pe un sistem construit cu această tehnologie reprezintă o integrare ideală.

Sectorul sănătății este foarte ineficient când vine vorba de comunicare și de oferirea accesului clienților la înregistrări. Pentru orice acțiune, pacientul este nevoit să fie prezent fizic. Dar, o aplicație blockchain pentru sănătate poate stabili securitatea necesară pentru a transmite orice informații online. Această tehnologie este deja folosită de anumite proiecte și spitale dar, încă necesită o adopție mai largă pentru a deveni normă.

Concluzie

Blockchain reprezintă o tehnologie cu un potențial de implementare uriaș. Chiar dacă majoritatea oamenilor pun egal între blockchain și monede virtuale, această tehnologie are un număr mult mai larg de cazuri de utilizare. Cele trei implementări populare menționate mai sus ilustrează potențialul viitor al acestei tehnologii.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest