Write a comment

masina de brodat

Când ne referim la croitorie, primul lucru care ne vine în minte este mașina de cusut. Desigur, fără aceasta nu s-ar mai putea realiza nimic, dar acest echipament nu este singurul care contribuie la realizarea unor articole vestimentare de calitate, deosebite din punct de vedere estetic. 

 

Pe lângă o mașină de cusut profesională, cu funcții multiple, fiabilă și rezistentă, este necesar ca într-un atelier de croitorie să se găsească și o mașină de brodat, una de surfilat, o masă de călcat profesională și, de ce nu, o mașină de tăiat electronică, cum ar fi modelul Scan N Cut de la Brother.

Cum despre mașini de cusut și despre mese de călcat tot s-a mai discutat, în prezentul articol ne vom îndrepta atenția asupra mașinii de brodat. La ce folosește mașina de brodat? Cum o alegem corect? Ce modele recomandă specialiștii? La toate aceste întrebări vom încerca să oferim răspunsuri în cele ce urmează.

De ce să achiziționezi o mașină de brodat?

Abordarea manuală a brodatului necesită atât talent, cât și timp, și, cum articolele create trebuie să se remarce nu doar prin cusături rezistente, ci și prin detalii deosebite, cumpărarea unei mașini de brodat devine esențială.

Dar nu orice model este util. Pentru a obține rezultatele scontate, este necesar să investim corect, într-o mașină de brodat profesională, ce asigură realizarea unui număr mare de procedee decorative și utilizează mai multe tipuri de fonturi. Micile ateliere pot opta pentru mașini de cusut și brodat, iar o mare fabrică de confecții, pentru o mașină de brodat industrială. Diferențele între primul tip și mașinile de brodat specializate sunt însă notabile, cele din urmă având un număr mai mare de modele de broderie prestabilite și o viteză de brodare net superioară.

Cum alegem corect o mașină de brodat?

Scopul utilizării este principalul punct de plecare. Astfel, după cum am menționat și anterior, putem selecta fie o mașină de brodat simplă, model specializat, dacă vrem să confecționăm articole simple acasă, pentru un model profesional ce cuprinde și funcția de coasere dacă deținem un atelier și vom face un număr mai mare de piese pe lună, sau pentru o mașină de brodat industrială, atunci când este necesară o viteză superioară de coasere.

În selectarea mașinii de brodat trebuie să mai ținem cont și de următoarele:

  • pentru începători se recomandă mașinile cu până la 50 de broderii pre-programate, în timp ce pentru intermediari și avansați sunt indicate cele cu peste 100 de procedee decorative;
  • atunci când se selectează mașina de brodat, trebuie să se acorde atenție deosebită controlului electric, funcției de reglare a tensionării firului de ață, mecanismului de inserare rapidă a bobinei și vitezei de coasere;
  • indiferent de model, este ideal ca mașina să dispună de afișaj LED, iar dimensiunile suprafeței de brodare să fie suficient de mari;
  • pentru o investiție bună, într-o mașină de brodat la preț corect, este indicat ca aceasta să fie produsă de un brand de top și vândută de o companie care nu doar că asigură un raport calitate-preț excelent, ci și servicii de consiliere și de reparații de calitate. 

Ce modele de mașini de brodat recomandă specialiștii?

Dat fiind faptul că pe piață, la ora actuală, există un număr mare de mașini de brodat performante, iată 3 pe care specialiștii le recomandă cu încredere:

  • mașină de brodat Brother Innov-Is F440 – un model destinat micilor ateliere de croitorie, se remarcă prin aria maximă de brodare de 180x130 mm, viteză maximă de brodare de 650 împunsături/minut, 138 modele de broderie prestabilite, 11 fonturi de scriere brodată și monograme în 3 mărimi diferite;
  • mașină de cusut și brodat Bernina 570QE – pune la dispoziție o gamă largă de cusături, are o viteză de coasere de 1000 împunsături/minut (680 împunsături/minut pe modul de brodare), un număr de 100 de broderii standard, 7 tipuri de caractere și monograme, sistem inovator de reglare a cusăturii și sistem cu graifer rotativ;
  • mașină de brodat industrială BEVT Z901CA – model Barudan cu 1 cap de coasere, 9 ace, suprafață de brodare de 250x400 mm, viteză de brodare 200-1200 împunsături/minut, VT Automat cu port USB pentru operarea independentă a mașinii și pointer cu laser, respectiv lumină LED.

În cazul în care vrei să achiziționezi o mașină de brodat la un preț corect, vei descoperi numeroase modele la Bro Rom – cel mai vechi furnizor de mașini de cusut Brother în România. Tot la Bro Rom ai la dispoziție și alte echipamente și accesorii necesare, de la mașini de surfilat performante, la mese de călcat, mașini de tăiere, foarfece de croitorie etc. Deci, fie că vrei doar o masă de călcat profesională, sau o mașină de cusut și brodat fiabilă, la un preț accesibil, aruncă un ochi pe cusutsibrodat.ro sau pe brorom.ro! 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest