Write a comment

aparat de sudura

Mai toate industriile beneficiază astăzi de modernizări tehnologice, menite să îmbunătățească și să ușureze munca lucrătorilor. Industria construcțiilor este una dintre cele în care evoluția tehnologică este extrem de necesară, aparatul de sudură MIG-MAG fiind una dintre cele mai apreciate inovații, căci calitatea sudurii realizate cu acesta este demnă de luat în considerare. 

 

Desigur, sunt și alte tipuri de aparate de sudură necesare în domeniul construcțiilor, însă alegerea acestora este preponderent influențează de materialele ce urmează a fi sudate. În cazul anumitor lucrări este vitală portabilitatea, astfel că meseriașii se vor îndrepta către invertoare, dat fiind designul compact al acestora. Revenind la aparatul de sudură MIG-MAG, acesta este folosit îndeosebi în lucrările ce necesită finețe, de aceea este des întâlnit și în industrii precum cea navală (nu lasă bavură). 

Ce presupune tehnica de sudură MIG-MAG?

Pentru a înțelege ce înseamnă sudura MIG-MAG, trebuie să pornim de la denumirea ei, care provine de la numele gazelor utilizate: MIG (Metal Inert Gas) și MAG (Metal Activ Gas). Tipul gazului este ales în funcție de materialul care trebuie sudat, oțelul fiind sudat cu gaz MAG, iar aluminiul, de exemplu, este de preferat să fie sudat prin tehnica MIG.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale procedurii de sudură MIG-MAG este folosirea gazului protector la locul sudării, cu rol evident de protejare a zonei propriu-zise de sudare (baia metalică și arcul electric). Cum sau împotriva a ce protejează gazul locul sudurii? În momentul în care se realizează sudura, majoritatea metalelor reacționează cu aerul. În urma acestei interacțiuni se formează oxizi care conduc la deteriorarea serioasă a caracteristicilor mecanice ale îmbinării. De aceea, pentru a elimina existența aerului, gazul protector intervine în imediata vecinătate a sudurii. 

Care sunt domeniile în care se folosește sudura MIG-MAG?

Ca o variantă îmbunătățită a procesului de sudare manuală cu electrod învelit, procedura de sudare MIG-MAG are o utilizare foarte largă, fiind de altfel una dintre cele mai folosite procedee în ziua de astăzi în următoarele domenii:

 • confecții metalice;
 • ateliere sau service-uri auto;
 • confecționarea bicicletelor;
 • servicii de reparații;
 • construcția autovehiculelor;
 • construcțiile sau reparațiile din cadrul șantierelor navale etc.

Orice ramură a industriei a cărei activitate se bazează pe utilizarea metalelor poate folosi această tehnică, realizată cu inovatorul aparat de sudură MIG-MAG.

Care sunt avantajele aduse de aparatele de sudură MIG-MAG?

Când vine vorba despre beneficiile aduse de sudura MIG-MAG, lista este foarte lungă. Începând de la suprafața restrânsă în care energia este concentrată și ajungând până la posibilitatea de robotizare a întregului proces, tehnica este foarte apreciată de cei ce lucrează în acest domeniu.

Iată ce alte avantaje oferă aparatele de sudură MIG-MAG:

 • versatilitate în ceea ce privește materialele sudate;
 • grad crescut de productivitate;
 • calitatea sudurii (îmbinări impecabile);
 • reducerea cazurilor de deformări;
 • datorită absenței zgurii, procedeul poate fi urmărit în permanență;
 • cantitatea de fum emisă este mult mai mică prin folosirea unui aparat de sudură MIG-MAG;
 • ușurința de folosire de către muncitor etc.

Și lista poate continua, bineînțeles! Cu toate acestea, aparatul de sudură prezintă și câteva mici dezavantaje. Dintre acestea amintim: dimensiunea ceva mai mare a aparatului, sensibilitatea crescută la curenții de aer și pierderi frecvente de material de adaos. De aceea, înainte de a se alege un aparat de sudură MIG-MAG este important să se țină cont de factori precum scopul utilizării, buget, caracteristici tehnice etc. Pentru o alegere corectă, este indicat să se ceară mai multe informații specialiștilor, majoritatea magazinelor ce comercializează aparate de sudură oferind servicii gratuite de consiliere.

DeTop – magazinul de încredere al profesioniștilor, unde se găsesc aparate de sudură MIG-MAG de calitate 

Magazinul online DeTop este specializat în comercializarea aparatelor de sudură performante, menite să-i ajute pe cei ce lucrează în domeniile menționate anterior să-și ducă sarcinile la bun sfârșit, cu un efort minim și în deplină siguranță. 

Gama de aparate de sudură MIG-MAG profesionale, disponibilă pe site-ul companiei, vine în sprijinul tuturor celor care caută calitate, la un preț corect și avantajos. Așadar, dacă ești în căutarea unui aparat de sudură MIG-MAG funcțional, de calitate și cu durată de exploatare mare, scule.detop.ro este site-ul de pe care poți să începi căutările.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest