Write a comment

masuta de cafea

Fie că iubim cafeaua sau nu, cu toții avem, sau ar trebui să avem, în sufragerie, o măsuță de cafea modernă, indiferent dacă servim cafeaua, ceaiul sau o prăjitură însiropată, sau pur și simplu citim ziarul sau o revistă lângă aceasta.

 

Varietatea modelelor disponibile pe piață face ca aceste piese de mobilier să fie ușor de integrat în orice decor. Pentru că, în ultimii ani, oamenii au descoperit căldura, intimitatea și simplitatea stilului scandinav, măsuța de cafea modernă achiziționată pentru un astfel de decor va trebui să respecte câteva reguli pentru a se integra perfect în ansamblul camerei sau al locuinței.

Aspecte de care trebuie să ținem cont în alegerea măsuțelor de cafea

Pentru a se potrivi într-un decor scandinav, măsuțele moderne de cafea, la fel ca și celelalte piese de mobilier, trebuie să dispună de caracteristici specifice și să prezinte anumite proprietăți.

1. Funcționalitatea

Unul dintre aspectele esențiale în designul nordic este funcționalitatea. Fiecare piesă de mobilier trebuie să aibă funcții multiple, să fie extensibilă sau pliabilă, dar rezistentă și perfect utilizabilă. Ne putem da seama că aceste aspecte sunt la fel de importante mai ales în cazul unei măsuțe de cafea deosebite ca design. Aceasta nu trebuie folosită doar pentru a înfrumuseța aspectul camerei, ci pentru a ne oferi un plus de comoditate în prețioasele momente de relaxare, în care ne delectăm cu o cafea aromată, un ceai aburind sau pur și simplu când citim o carte.

Pentru situațiile în care avem mai mulți invitați, măsuța de cafea ar trebui să fie extensibilă sau să dispună de laterale pliabile. Astfel, pentru uz individual, ne putem folosi de aceasta în modul pliat, iar atunci când avem prieteni adunați în jurul mesei, o putem utiliza în modul extensibil.

2. Dimensiunile

Alegerea măsuței de cafea moderne în funcție de dimensiuni trebuie realizată după instrucțiunile specialiștilor în domeniu. Astfel, înălțimea acesteia ar trebui să o depășească pe cea a canapelei sau a fotoliului cu doar câțiva centimetri. În acest fel, ne asigurăm că ne va fi comod să o folosim și nu vom face eforturi în a pune cana de cafea, farfuria cu prăjituri sau revista pe blatul acesteia. 

În ceea ce privește dimensiunile blatului, acestea pot varia după bunul nostru plac sau după dimensiunile încăperii în care aceasta va fi amplasată. 

3. Designul

Alegerea unei măsuțe de cafea deosebită, mai exact, a designului acesteia, trebuie făcută cu grijă, atât în funcție de preferințele noastre, cât și în funcție de restul decorului. Dacă majoritatea pieselor de mobilier din încăpere sunt așezate simetric, micuțele covoare sau tablouri dispun de forme geometrice unghiulare, la fel și canapeaua sau fotoliile, atunci, în mod cert, blatul măsuței de cafea va fi și el unghiular.

Din punct de vedere cromatic, aici nu mai putem miza pe propriile noastre preferințe, ci trebuie să avem în vedere armonizarea culorilor existente în cameră. Dacă la nivelul acesteia, albul este culoarea predominantă, putem sparge monotonia cu o măsuță de cafea aurie sau maronie. În schimb, dacă avem de-a face cu o încăpere în care predomină o cromatică închisă, nu este exclus să folosim o măsuță de cafea modernă albă sau deschisă la culoare.

NoRDA – simplitatea și eleganța absolută a decorului scandinav

Mizând pe simplitate și pe bun gust, echipa firmei NoRDA aduce eleganța stilului scandinav în toate produsele oferite. Pasiunea pentru frumos i-a determinat să descopere o modalitate excelentă prin care să îmbine funcționalitatea cu estetica deosebită și să le ofere astfel clienților soluții complete și complexe de decorare în stil nordic.

Portofoliul companiei cuprinde o gamă extinsă de produse destinate decorului scandinav: de la celebrele scaune de bucătărie sau fotolii comode, până la măsuțele de cafea moderne și cochete. Alegerea acestora de pe site-ul nordashop.com poate fi cea mai inspirată alegere, dat fiind faptul că materialele din care sunt realizate garantează o calitate excepțională.

Așadar, acum că am văzut cum trebuie alese măsuțele de cafea pentru living, nu mai trebuie decât să alegem modelul potrivit exigențelor noastre!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest