Write a comment

ocupi timpul

Timpul liber este considerat atât prieten cât și dușman atât pentru cei mici, cât și pentru părinți. Este foarte important să îi aloci atenție și să încerci să îl valorifici cât de mult posibil și să elimini plictiseala din programul vostru împreună.

 

Timpul liber înseamnă în primul rând atenție, grijă, responsabilitate, iar cicălelile trebuie să dispară! Copilul tău simte nevoia de explorare, iar tu trebuie să îi oferi această libertate. Pentru o dezvoltarea emoțională și intelectuală, joaca este necesară în viața oricărui copil. Jocul și învățarea se afla într-o strânsă relație de legătură. Cel mic se naște cu instinctul de a se juca, iar pe parcurs ce se joacă creierul este stimulat. Copilul tău devine mai inteligent prin joacă.

Idei atractive pentru timpul liber alături de cel mic

Nu încărca programul copilului

Este important să nu asigurăm că cel mic are parte de suficient timp liber pentru joacă și lenevit. Știai că în momentele în care copilul stă degeaba, neavând vreo activitate, creierul său asimilează informații? Dacă ai cel puțin 30 de minute libere pe zi, poți avea un copil genial, îl vei ajuta să se simtă mândru, stăpân pe propriile forțe și apreciat.

Activitățile fizice sunt importante

 În urma unor studii rezultă faptul că exercițiile fizice ajută la dezvoltarea capacității de concentrare. Îl poți ghida spre a alege un sport, un sport pe placul lui. Copiii care practică un sport au și rezultate mai bune la școală. Pe de altă parte, lipsa activităților fizice din viața copilului tău vor duce la o întârziere, atât a dezvoltării intelectuale cât și sociale. Poţi afla mai multe de aici. 

Jucăriile au și ele rolul lor

În urma celor explicate am înțeles că jocul este activitatea de bază a copilului și o metodă de dezvoltare, iar jucăriile au și ele un rol foarte important în viața fiecărui copil. În momentul de față jucăriile au evoluat pe zi ce trece din ce în ce mai mult, iar provocarea este constantă pentru producători pentru a ține față cu cerințele și dorințele clienților. Intra si descopera aici mai multe detalii despre jucării.

Jocul în aer liber este util

Jocurile în casă sunt mult prea stricte, iar copilul nu se poate desfășura în voie, așa că este necesar ca acesta să petrece timp afară, în aer liber. Afară poate explora, poate țopăi, poate țipa, iar regulile nu își mai au locul. Pe lângă acestea, micuțul își îmbogățește experiențele senzoriale. 

Încurajarea este foarte importantă

Pentru ca cel mic să învețe să se implice este nevoie ca tu să îl încurajezi în orice activitate. Pornind de la construirea unei cășuțe din cărți de joacă până la realizarea unui experiment. În acest fel cel mic își setează obiective, iar odată ce sunt atinse alege altele noi. Chiar și un bebeluș care învață să facă primii pași are în minte un obiectiv.

 

Creativitatea este cea mai importantă

Cu ajutorul obiectelor care stimulează creativitatea precum: creioane, coli de hârtie, acuarele, plastelină, figurine, cuburi, diverse materiale cu care acesta poate inventa lucruri, micuțul își va stimula creativitatea.

Toate aceste activități și jocuri îl vor ajuta pe cel mic să se dezvolte. Nu uita că totul o să devină mult mai interesant în momentul în care o să te implici și tu. Te va lua pe tine drept exemplu și va adora să se joace alături de tine.

sursă foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest