Write a comment

amenajare living

Amenajarea unei camere nu tocmai generoase din punct de vedere dimensional este o adevărată problemă pentru mulți dintre noi.

 

Cum faci când nu ai loc să-ți pui tot ceea ce îți trebuie, în materie de mobilier, într-o anumită încăpere? Foarte simplu! Recurgi la câteva trucuri generale, incredibil de eficiente, pentru a  rezolva problema cu brio, cât ai zice “pește”.

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți amenaja sufrageria într-un mod practic și cât mai aerisit, fără să-ți lipsească lucrurile de bază de care ai nevoie în fiecare zi:

Ce faci cu pereții? Un strop de culoare face diferența

Un truc vizual inedit este vopsirea unui perete într-o nuanță diferită față de restul. În acest mod se va mari spațiul optic, cel puțin din punct de vedere vizual. Ceea ce contează enorm.

Sau poți alege varianta de finisaje în degrade. Adică să aplici nuanțele mai închise pe partea de sus a peretelui, pe cea mai aproape de tavan, iar apoi să cobori, în degrade, cu tonul nuanței.

Nu folosi în încăpere mai mult de două culori, altfel spațiul vizual va părea foarte încărcat.

Un alt truc de efect este lipirea pe tavan a unui tapet cu modele geometrice ce dau impresia de adâncime.

Dungile aplicate cu ajutorul autocolantului sau a vopselei vor crea o iluzie optică inedită -  cele verticale vor face ca încăperea să pară mai înaltă, pe când cele orizontale, o vor lărgi, din punct de vedere optic.

Cum alegi mobila perfectă pentru un living mic?

Există o mulțime de soluții de mobilare pentru spațiile de dimenisuni reduse. În primul rând, sunt corpurile de mobilier 2 în 1, cu spații de depozitare ascunse, ideale pentru astfel de situații.

Apoi, nu uita că rafturile simple sau corpurile de mobilier mai complexe suspendate dau, iarăși, senzația de spațiu. Cu cât sunt montate mai sus și depășesc cât mai mult nivelul ochilor, cu atât mai bine. Rafturile supraetajate pot fi folosite cu succes și în colțurile camerei.

Piesele de mobilier de pe podea este indicat să aibă picioare cât mai înalte, pentru ca livingul să pară mai aerisit.

Optează pentru o măsuță de cafea extensibilă. Poate fi întrebuințată în mai multe moduri în camerele mici.

Iar în locul voluminosului set de canapea și fotolii, alege un colțar extensibil pentru cameră . Există o multitudine de modele cu posibilitatea de a fi asamblate atât pe partea dreaptă, cât și pe stânga. Și dispun de un spațiu de depozitare generos.

Oglinzi, lumini și obiecte decorative

O încăpere bine luminată va părea întotdeauna și mai spațioasă. De aceea trebuie să te asiguri că sursa de lumină din living este una puternică. În plus, dacă alegi piese de mobilier a căror suprafețe reflectă lumina, atunci e și mai bine.

Cât despre oglinzi, ce-ar mai fi de spus? Știi că măresc în mod considerabil spațiul vizual, așa că folosește-te de acest detaliu pentru a-ți face sufrageria să pară mai mare decât este în realitate.

De asemenea, într-un living mic nu au ce căuta obiecte inutile. Cu cât stilul de amenajare este mai simplu și mai minimalist, cu atât camera va fi mai încăpătoare.

sursa foto: shutterstock

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest