Write a comment

camasa perfecta

O cămașă va fi mereu potrivită pentru a face o impresie cât mai bună și, în același timp, va completa o ținută fără cusur. Doar că, alegerea unei cămăși nu este un lucru atât de ușor precum pare. O să ai nevoie de ceva timp liber pentru a alege cămașa perfectă. În momentul în care vei proba un articol, este nevoie să simți că este făcută pentru tine.

Se consideră că ținuta ta depinde în proporție de 50% de cămașa pe care o vei alege. Pentru a face alegerea potrivită, este necesar să ai în vedere 3 aspecte.

3 pași pentru alegerea cămășii perfecte:

Gulerul cămășii este fie prea strâmt, fie prea larg

Un aspect foarte important este gulerul cămășii. Acesta poate să fie ori prea strâmt, ori prea larg. Chiar dacă tu probabil ești mai interesat de stilul cămășii, cel mai important lucru este mărimea gulerului. Dacă alegi o cămașă cu un guler prea strâmt, vei avea o senzație neplăcută. În situația opusă, când gulerul este prea larg, în momentul în care vei întoarce capul, eticheta se va vedea. Ceva total inestetic. Cum alegi mărimea corectă a gulerului? În momentul în care probezi cămașa trebuie să închizi și ultimul nasture. Dacă în spațiul rămas între cămașă și gât pot intra două degete, aceasta este mărimea potrivită, iar gulerul va fi unul extrem de confortabil și, în același timp, va arăta foarte bine. Dacă este vorba de o ajustare minoră, croitorul te poate ajuta în aceasta situație. Va muta ultimul nasture pentru a potrivi gulerul.

 

Mânecile cămășii

Mânecile cămășii se împart în 3 categorii: mult prea scurte, mult prea lungi sau mărimea potrivită. Probabil și tu te numeri printre persoanele care găsesc cu greu o cămașă cu mânecile potrivite. Cum îți dai seama dacă este mărimea ideală? Manșeta trebuie să vină până la limita dintre încheietură și palmă. Pe lângă asta, trebuie să fie suficient de strânsă ca să nu alunece, dar destul de largă pentru a nu te strânge prea tare. Aici vei găsi camasi de barbati elegante, potrivite fiecărui stil în parte. 

Cămașa trebuie să îți vină bine și în zona brațelor. Dacă este mult prea strâmtă, vei risca să ai parte de o surpriză și aceasta să se rupă. Dacă este mult prea largă, se va vedea inestetic. În momentul în care vei proba cămașa, este indicat să o bagi în pantaloni și să ridici mâinile. Dacă iese din pantaloni mai mult de 5 cm, deja vorbim de o cămașă nepotrivită. 

Zona taliei 

Cămașa trebuie să îți ofere suficientă libertate pentru a te mișca cu ușurință, pentru o stare de confort. O cămașă lipită de corp se va vedea foarte urât din punct de vedere estetic. Lungimea cămășii este și ea extrem de importantă. Fie că vei purta cămașa băgată în pantaloni sau pe afară, aceasta nu trebuie să fie exagerat de lungă, dar nici prea scurtă, deoarece va ieși din pantaloni. Poți încerca să îți faci o cămașă la comandă, pentru a nu întâmpina alte piedici. Click aici pentru a afla mai multe. 

Dacă vei ține cont de cele 3 sfaturi, nu vei avea cum să dai greș!

sursă foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest