Write a comment

petrecere

Ai rezolvat cu firma de catering pentru mâncare, ți-ai cumpărat coifuri festive și ești gata să umfli baloanele. Încă nu știi cu ce să te îmbraci, încă nu s-a definitivat lista cu invitați. Timpul trece, iar emoțiile sporesc. Peste câteva zile îți sărbătorești ziua de naștere și poate ai dubii dacă ai făcut alegerea corectă când te-ai decis să organizezi petrecerea acasă.

 

Că vei sărbători la curte sau în apartament, un lucru e clar: tot nu ai rezolvat, cel mai probabil, cea mai spinoasă problemă, anume muzica. Știi foarte bine că asta contează cel mai mult, că fundalul sonor este cel care întreține atmosfera în astfel de momente. Iar, în ziua de azi, lumea are pretenții, prietenii tăi vor strâmba din nas dacă vei pune muzică tot la boxele vechi.

Îți verifici încă o dată contul bancar. Poate s-a cam subțiat în ultimele zile, dar nu poți să treci cu vederea chestiunea cu muzica. Da, îți vei lua boxe noi, pentru că o dată pe an e ziua ta!

Simplu de zis, greu de făcut. Știi și tu câte ceva despre sistemele audio, poate, dar tehnologiile moderne nu bat pasul pe loc. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, așa că trebuie să fii foarte atent la detalii.

Câți wați îți trebuie?

Orice ar fi, îți trebuie măcar 100 de Wați. Deci daca vrei putere, adică volum sonor, cel măsurat în decibeli, ai nevoie de un amplificator cu putere mare.

Așa că nu te lăsa păcălit de numărul acestora! Puterea boxelor se măsoară în W (Watt), dar trebuie să ții cont și de tipul de putere și de frecvență. Când asculți muzica, există o plajă variată de frecvențe, iar sistemul audio răspunde diferit.

Dacă preferi să cumperi boxe active, nu vei mai avea nevoie de amplificator separat, pentru că au ele deja. Acestea sunt folosite mai ales de instrumentiști. Pentru acasă, cel mai des se folosesc boxele pasive, caz în care trebuie să cumperi separat un amplificator.

Cum așezi boxele?

O altă problemă este așezarea boxelor în încăpere. Acest lucru nu se face nicidecum la întâmplare. Practic, calitatea sunetului depinde în mod direct de așezarea boxelor.

Ia în calcul forma geometrică a camerei și gradul ei de absorție sau reflexie a sunetului. Cel mai bine ar fi să le așezi pe stative, dar la același nivel față de podea.

Este necesar ca difuzoarele înalte să fie la nivelul urechilor celor care ascultă muzica. Totuși, dacă la petrecerea ta se va dansa, poți chiar ridica un pic boxele, astfel încât să se afle mai sus decat urechile participanților. În acest fel, se va auzi mai bine.

Depinde de tine cât de clară va fi muzica. Probează boxele, mută-le prin încăpere până găsești varianta optimă. Nu în ultimul rând, evită să lași alte obiecte între boxe.

Așadar, nu lua în calcul doar bugetul. Dacă nu ai destule cunoștințe tehnice, apelează la prieteni. Vor fi bucuroși să te ajute. Ai grijă la tipul sursei audio pe care o folosești și la numărul de semnale audio care trebuie amplificate.

Acestea fiind spune, la mulți ani și petrecere frumoasă!

sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest