Write a comment

instalatie gaz

Pentru a prelungi durata de viata a instalatiei de gaze din casa, dar si pentru siguranta ta si a familiei tale, este important sa ii oferi o atentie corespunzatoare, astfel incat sa eviti orice fel de situatie neplacuta. De asemenea, orice fel de defectiune sau functionare iesita din comun trebuie analizata imediat, pentru a nu intampina scurgeri de gaz sau alte pericole.

 

Cea mai buna optiune este sa apelezi la un specialist care-ti poate spune cu exactitate ce fel de probleme intampini si care sunt solutiile. Cu toate acestea, pot aparea situatii in momente care fac imposibil ajutorul unui instalator si, in acest caz, tu vei fi responsabil de verificarea instalatiei si gasirea unei solutii, macar temporare.

Iata cum te asiguri ca instalatia de gaze functioneaza eficient si sigur

Inainte de a face orice fel de interventie asupra instalatiei, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. In acest fel, vei fi sigur ca problema nu se va agrava si ca instalatia nu va mai reprezenta un pericol, macar pana cand poti apela la ajutorul unui specialist.

  • Cunoaste-ti instalatia de gaze

Din momentul in care aceasta este complet asamblata sau atunci cand te muti intr-o casa sau intr-un apartament nou, in care aceasta este deja pusa la punct, este recomandat sa te familiarizezi cu instalatia de gaze. Observa cu atentie traseul sau si localizeaza toate tevile.

Este esential sa retii locul de unde poti inchide instalatia deoarece acesta este primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand apare orice fel de problema.

Ofera o mare atentie aparatelor de gatit conectate la instalatia cu gaz pentru ca ele vor fi folosite frecvent, iar riscul de a ramane pornite este mare.

  • Verifica periodic instalatia de gaze

Dupa ce te-ai familiarizat cu modul de functionare trebuie sa te asiguri ca acesta este constant si ca se deruleaza in parametrii normali. Verifica starea tevilor in mod constant, nu doar cand simti miros de gaz, si, daca este cazul, inlocuieste-le cu materiale de calitate. Poti face acest lucru foarte usor deoarece exista site-uri care au o gama larga de materiale profesioniste, precum NICOMETALTUB.RO si pot pune la dispozitie si servicii de consultanta si transport care sa te ajute in alegerea produsului potrivit si in remedierea problemelor in cel mai scurt timp.

Este important sa verifici instalatia de gaze inainte de sosirea sezonului rece, deoarece urmeaza sa o soliciti mai mult. Cu toate acestea, trebuie monitorizata si pe timp de primavara sau vara, cand, chiar daca nu o folosesti pentru a incalzi casa, o folosesti pentru gatit.

  • Nu apela la improvizatii

Ca si in cazul instalatiilor electrice, improvizatiile pot avea urmari extrem de grave.

Chiar daca problema ta pare rezolvata, ea poate recidiva intr-un timp scurt fara ca tu sa-ti dai seama.

Deoarece riscul este foarte mare, apeleaza la un instalator chiar daca ai reusit sa gasesti o solutie. Opinia unui specialist poate confirma daca varianta pe care ai gasit-o este permanenta, temporara sau eronata.

Instalatia de gaz este indispensabila in locuinta ta. Gatitul si reglarea temperaturii, mai ales pe timpul sezonului rece, depind in totalitate de acest sistem.

Prin urmare, riscul de incendiu sau scurgeri de gaze este prezent in mod constant, ceea ce inseamna ca trebuie sa acorzi o mare atentie sigurantei.

Urmarind aceste sfaturi, riscurile tale vor fi reduse la un nivel minim, iar tu te vei bucura de o instalatie performanta, care va asigura alimentarea cu gaz in locuinta ta pe un termen cat mai lung.

sursa foto: Envato.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest