Write a comment

huawei samsung

Deși atât Huawei cât și Samsung au lansat sau au anunțat lansarea unor noi serii de smartphone-uri anul acesta, modelele anterioare ale acestor companii nu sunt de trecut cu vederea. Cel puțin nu încă. Piața telefoanelor mobile este destul de saturată, iar inovațiile ce se aduc smartphone-urilor par a fi insuficiente pentru a convinge publicul.

Anul acesta, cei de la Samsung au anunțat primul telefon pliabil, Samsung Fold. Este de așteptat ca acesta să aibă un preț pe măsură, dar nu mulți dintre utilizatori mai sunt dispuși să scoată din buzunar sume mari pentru un smartphone.

După lansarea noilor modele, modelele anterioare prezintă o scădere considerabilă a prețului. Astfel că nu este deloc greu de înțeles de ce se pune în continuare accent pe Huawei P20 Pro și Samsung S9 Plus, ambele fiind telefoane de top ale anului 2018. Analizându-le din mai multe puncte de vedere, puteți decide care din cele două corespunde nevoilor dumneavoastră.

  1. Dimensiuni, design și display

Ca și dimensiuni cele două smartphone-uri sunt destul de diferite, lățimea de aproximativ 73,8 mm fiind singurul punct comun. P20 Pro 7,8 mm grosime, 155 mm înălțime și cântărește 180 g, în timp ce Samsung S9 Plus are o grosime de 8,5 mm, o înălțime de 158,1 mm și cântărește 189 g. 

Design-ul este asemănător din punct de vedere al materialelor utilizate. Ambele smartphone-uri au un spate din sticlă și margini din metal. Din punct de vedere aldesign-ului, Samsung nu a schimbat foarte multe la S9 față de S8. A mutat senzorul de amprentă pe partea din spate a telefonului, ceea ce este foarte convenabil, și a mai adăugat o nouă culoare, Lilac Purple. Huawei, însă, a făcut schimbări majore. Huawei P20 Pro continuă să aibă senzorul de amprentă pe partea din față a telefonului, sub ecran, dar în loc de ramele ecranului pe care se află camera frontală, senzorii și difuzorul, Huawei P20 Pro prezintă o crestătură în zona camerei și rame mult mai subțiri față de Samsung S9 Plus, aceasta fiind poate cea mai vizibilă diferență. De asemenea, Huawei continuă parteneriatul cu Pantone, aducând cu seria P20 ceva absolut diferit pe piața telefoanelor: colour gradient, o tranziție ușoară de la o culoare la alta pentru un efect surprinzător.

Huawei P20 Pro are un display de 6,1 inch 1080 x 2240 OLED, iar Samusung S9 Plus are un display de 6,2 inch 1440 x 2960 Super AMOLED. Evident, Samsung S9 Plus are un ecran ușor mai mare, cu o rezoluție semnificativă, oferind imagini mai detaliate. De asemenea, ecranul lui S9 Plus este ușor curbat, comparativ cu cel al lui Huawei P20 Pro care este plat. P20 Pro nu este neapărat în dezavantaj, ecranul său Full HD+ fiind destul de bun.

  1. Performanță

Deși ambele telefoane folosesc Android și beneficiază de ultimele update-uri, intefața software-ului este detul de diferită. Huawei P20 Pro are o intefață specifică companiei chineze, EMUI, care este foarte personalizabilă.  Ambele telfoane au un procesor performant, octa-core cu 6 GB memorie RAM. Huawei P20 Pro are memoria internă de 128 GB, fără posibilitate de extindere, în timp ce Samsung S9 Plus are memoria internă de 64 GB cu posibilitate de extindere. Huawei P20 Pro are un avantaj în ceea ce privește bateria de 4000 de mAh, spre deosebire de S9 ce vine dotat cu o baterie de 3500 mAh. De asmeenea, Huawei P20 Pro vine dotat cu o cameră triplă pe spate de 40, 20 și respectiv 8 MP, în timp ce Samsung S9 Plus are o cameră dublă de 12, respectiv 12 MP. Și din punct de vedere al camerei frontale Huawei P20 Pro prezintă un avantaj, având o cameră de 24 MP, în timp ce S9 Plus are o cameră de 8 MP.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest