Write a comment

genti

O geantă din piele este un accesoriu creat pentru a dura în timp. Acest material de calitate superioară, dacă este îngrijit corect, va rămâne la fel de bun ca atunci când l-i cumpărat. Iată mai jos câteva sfaturi pentru îngrijirea accesoriilor tale din piele:

 

  • ȚINE GEANTA DEPARTE DE APĂ

Este adevărat că pielea este impermeabilă în mod natural, însă pe materialele de acest tip apa poate păta. Așadar, este recomandat să păstrezi gențile de umăr din piele naturală, rucsacurile sau valizele din piele naturală departe de ploaie. Acest lucru este valabil, mai ales dacă nu ești sigur că produsul a fost tratat chimic în mod special pentru a rezista umezelii și lichidelor.

 

  • CUM ÎNTREȚII ELASTICITATEA MATERIALULUI?

Este important să întreții geanta ta de piele prin tratamente regulate. În acest mod pielea va fi  la fel de moale și elastică ca atunci când ai cumpărat-o! O cremă specială pentru astfel de materiale poate fi cumpărată și aplicată cu o cârpă, cu mișcări ușoare, pentru a nu deteriora materialul.

Amintește-ți că înainte de a aplica orice produs pe toată suprafața genții, trebuie să îl testezi pe o parte mică invizibilă sau pe partea inferioară.

Nu folosi niciun produs pentru încălțăminte! Crema de pantofi de piele poate fi prea agresivă pentru o geantă din piele, deoarece pielea genții este în general mai subțire decât cea pentru încălțăminte.

  • CUM PĂSTREZI GEANTA ȘI CUM PREVII UZURA?

Când nu folosești geanta pentru o anumită perioadă, este important să o păstrezi urmând câțiva pași simpli:

  1. Acoperă geanta într-un material de pânză pentru a preveni praful sau alte particule să intre în contact cu ea. 
  2. În interiorul său, poți pune o pungă umflată cu aer pentru a o ține dreaptă și pentru a evita formarea cutelor. 
  3. Depozitează geanta într-un loc ventilat pentru a preveni creșterea umidității și apariția mucegaiului.

Toate produsele din piele autentică sunt destul de delicate, așa că atunci când porți o geantă, trebuie să îi acorzi o atenție specială. În același timp, ar trebui să eviți să lași geanta pe jos în locuri publice, cum ar fi stații, restaurante sau baruri, unde s-ar putea păta și distruge iremediabil.

  • SFATURI PENTRU CURĂȚARE

Amintește-ți să folosești un spray de protecție specific pentru tipul de piele naturală al genții sau un spray de întreținere dacă folosești frecvent geanta. 

Pune produsele cosmetice în interiorul unui portfard, dacă folosești. Ai grijă să ai capac la toate stilourile și orice altceva ce poate păta geanta pe interior. Atunci când transporți mâncare, fii sigur să ai carcase și pungi care să protejeze pielea și să împiedice obiectele mici din a se vărsa, pentru că vor deteriora materialul. De reținut este că gențile albe au tendința de a se îngălbeni sau să se decoloreze în mod natural, în timpul.

  • AI GRIJĂ 

Evită curățarea produselor cu alcool sau alte soluții corozive, deoarece acestea vor decolora și usucă pielea.

Nu lăsa niciodată apa să se înmoaie în geantă. Dacă geanta se udă, nu folosi un uscător de păr pe ea. În schimb, șterge cât mai multă apă cu un prosop din pânză și lasă geanta să se usuce. Apoi, folosește o cremă de protecție și de întreținere.

Ai grijă deosebită de geantă la saloanele de păr și ține-o departe de soluțiile de colorat, decolorat, spray-urile de păr și alte produse asemenea. Ceara și produsele din silicon înfundă porii din piele și astfel nu va mai putea fi curățată.

Acestea fiind spuse, iată câțiva pași pentru a-ți păstra ca nou accesoriul tău preferat. Gențile de piele sunt uneori un lux și, dacă urmezi ghidul de mai sus, vei străluci de fiecare dată când o porți.

Sursă foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest