Write a comment

fidelizarea clientilor

Pentru succesul afacerii, este important să atragi mereu clienți noi, dar și să îi fidelizezi pe cei existenți. Este chiar mai ieftin să convingi un fost client să cumpere tot de la tine decât să încerci să găsești pe cineva nou.

 

În plus, dacă clienții apreciază produsele tale, aceștia pot prelua rolul ambasadorului de brand în mod indirect și îți vor recomanda firma altor persoane, fără ca tu să îi plătești pentru asta.

Iată câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi ca să îți fidelizezi clienții:

1. Profită de social media

Rețelele sociale sunt foarte folositoare atunci când vrei să menții legătura cu clienții. Prin postările tale, le poți arăta o față mai personală și mai prietenoasă a afacerii, care să îi încurajeze să revină la tine.

Multe persoane folosesc aceste rețele ca să pună întrebări și să lase recenzii, pozitive sau negative. Ar fi bine să ai o persoană specializată care să se ocupe de această parte și să răspundă potrivit fiecărui om.

2. Încurajează interacțiunea

Clienții trebuie încurajați să păstreze legătura și să interacționeze cu firma. Poți face asta dacă îi ții la curent constant cu promoțiile firmei, programe de fidelizare sau noi produse disponibile.

Un mod eficient de a ajunge la clienți este prin campanii de sms marketing. Mai multe detalii poți afla întrebând la pagina de contact smso.ro, o platformă care te ajută să îți distribui mesajele eficient. Ai garanția că majoritatea clienților vor citi sms-urile și chiar dacă nu vor acționa pe moment, te vor avea în vedere pe viitor.

3. Abordează o atitudine prietenoasă

Majoritatea clienților pun preț nu doar pe calitatea produsului, ci și pe calitatea serviciilor - cât de prietenoși sunt angajații și cât de confortabil se simt în magazin sau când cumpără online. 

Poți încerca să personalizezi ofertele pentru fiecare client (în funcție de produsele la care s-a uitat anterior), să oferi cupoane, mesaje de mulțumire și să îi inviți să ofere feedback, indiferent de tipul acestuia.

4. Rezolvă rapid problemele clienților

Atunci când clientul a întâmpinat o problemă, va dori ca firmă să îi răspundă rapid cu o rezolvare. Astfel, oferă posibilitatea ca plângerile să poată fi trimise atât pe mail, cât și direct prin telefon.

Ar trebui să ai destui angajați, astfel încât să nu existe timp mare de așteptare la telefon pentru că, în acest mod, există riscul ca oamenii să se enerveze și să fie mai greu de comunicat cu aceștia.

5. Asumă-ți responsabilitatea

Așa cum este menționat mai sus, clienții trebuie să aibă posibilitatea de a se plânge iar tu, ca firmă, trebuie să îți asumi responsabilitatea și să îți ceri scuze, dacă este cazul. Poți oferi și o reducere pentru următoarea achiziție, ca să încurajezi fidelizarea.

Dacă îți ceri scuze, clienții vor vedea că ești dispus să recunoști și corectezi greșelile și, astfel, vor avea încredere în tine și pe viitor.

Fidelizarea clienților este extrem de importantă pentru succesul unei afaceri și ar trebui să îi acorzi atenția cuvenită. Dacă ai un serviciu pentru clienți extraordinar și programe care îi încurajează să interacționeze, ești pe drumul cel bun.

Sursă foto: Shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest