Write a comment

patut din lemn

Venirea pe lume a unui copil este un miracol. Se spune că nu este bine să cumperi lucruri sau să amenajezi camera bebelușului înainte să vină pe lume. Cu toate că există și mămici superstițioase, majoritatea încep pregătirile în ultimul trimestru de sarcină. Acestea își doresc să fie totul pus la punct înainte de naștere, pentru ca bebelușul lor să se bucure de tot confortul atunci când se întorc de la maternitate.

 

După ce stabilești tematica pentru camera copilului, este momentul să faci research-ul pentru piesele de mobilier și alte lucruri importante de care ai nevoie încă de la început. Piesa de mobilier din camera copilului, căreia trebuie să-i acorzi o importanță deosebită este pătuțul. Achiziționarea acestuia primează, iar alegerea nu va fi deloc ușoară. 

Paturile pentru bebeluși se găsesc într-o gamă variată de modele și culori. Unele sunt confecționate din lemn, iar altele sunt pliabile și au un cadru de metal. Care e cea mai bună variantă? Ca de obicei, părerile sunt împărțite și depinde de ce își dorește fiecare părinte pentru copilul său.

Alegerea pătuțului este un pas important. De obicei, părinții își doresc să fie o achiziție pe termen lung și de aceea aleg un model care să fie potrivit și atunci când bebelușul mai crește. 

Dacă nu ai cum să mergi la târgurile dedicate celor mici și să ceri părerea specialiștilor pentru a cumpăra cel mai bun pătuț, citește aici câteva sfaturi menite să-ți ușureze decizia.

De ce să alegi un pătuț confecționat din lemn pentru copilul tău?

În cele ce urmează, vei afla care sunt avantajele acestui model, în cazul în care înclini spre o astfel de achiziție.

  • Un pătuț confecționat din lemn oferă stabilitate, iar designul său este o combinație între simplitate și eleganță;
  • Bebelușul va avea mereu o poziție corectă în timpul somnului, deoarece acest model nu-și schimbă forma, deci, automat, nici din punct de vedere calitativ nu prezintă modificări;
  • De obicei, la patul din lemn, una dintre margini se poate glisa în jos. Acest sistem e ideal pentru atunci când micuțul mai crește, deoarece se poate pune singur în pat;
  • Dacă optezi pentru un pătuț cu un design în linii clasice și culori neutre, acesta nu condiționează stabilirea amenajăriii și a cromaticii camerei încă de la început;
  • Există numeroase modele ale pățurilor din lemn care sunt prevăzute cu spații de depozitare, rafturi sau măsuțe de înfășat detașabile.

Care sunt dezavantajele unui pătuț din lemn pentru bebeluși?

  • Un pătuț din lemn ocupă mai mult spațiu, în comparație cu unul pliabil din metal;
  • Acesta este greu de transportat și de mutat, în cazul în care vrei să redecorezi la un moment dat;
  • Lemnul se zgârie foarte ușor. Așa că, dacă alegi un astfel de model este recomandat să cumperi și o protecție din material textil pentru a evita orice incident în timpul transportului;
  • Trebuie să iei în calcul și faptul că un pat din acest material poate fi mai scump decât unul simplu cu un cadru metalic.

În altă ordine de idei, chiar dacă camera copilului e gata, mămicile preferă ca, cel puțin în primele luni de viață, bebelușul să doarmă în același pat cu ele, pentru a-l putea alăpta și supraveghea îndeaproape. Acesta este un subiect controversat, deoarece unele persoane consideră că e o decizie bună, altele nu.

Se spune că nu este bine să te lași influențat de părerile unor persoane oarecare, așa că află de aici care e opinia specialiștilor cu privire la acest subiect și ia cea mai bună decizie, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău.

În concluzie, pătuțul din lemn pentru bebeluși reprezintă o alegere inspirată, deoarece asigură: stabilitate, siguranță și un plus de eleganță. În plus, acesta e comod, fiind o investiție durabilă.

Sursă foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest