Write a comment

credit

Când împrumuți bani, este important să știi cum funcționează aceste tipuri de îndatorări. Cu o mai bună înțelegere a acestora, poți economisi bani și poți lua decizii mai bune cu privire la datorii, inclusiv cum să eviți situațiile neplăcute. Așadar, află din acest articol cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi în legătură cu acest subiect.

 

Dobânda

De ce este nevoie atunci când ai nevoie de bani? De și mai mulți. Când faci un credit, trebuie să plătești înapoi suma împrumutată plus dobânda. Este posibil, de asemenea, să ai și câteva taxe în plus de achitat.

Costurile reprezintă o parte cheie a priceperii modului în care funcționează împrumuturile. În general, cel mai bine este să minimizați costurile, dar acestea nu sunt întotdeauna ușor de înțeles. 

Creditorii nu explică adesea exact cum funcționează împrumuturile și nici costurile ascunse. 

Creditul fără dobândă și creditul IFN sunt o alternativă pentru a te scuti de cheltuieli în plus, cum ar fi cele de administrare.

Pentru majoritatea împrumuturilor, un calculator de bază pentru amortizarea acestora va ilustra modul în care funcționează lucrurile. 

Costurile pot fi complicate, deci asigură-te că iei în considerare ratele dobânzilor și taxele de administrare, în timp ce înveți cum funcționează un împrumut.

Plata soldului creditului

Pe măsură ce îți seama cum funcționează împrumuturile, vei vedea că majoritatea creditelor sunt plătite treptat, în rate. Fiecare plată este împărțită în două părți: una dintre ele rambursează soldul creditului, iar cealaltă este dobânda. 

Un tabel de amortizare arată cum funcționează acest lucru și cum scad costurile dobânzilor în timp.

Un împrumut poate avea sau nu un „termen", o perioadă de timp în care trebuie să îl achiți. Unele credite ipotecare, de exemplu, durează 30 de ani, în timp ce altele pot se pot încheia pe o perioadă de doar 3 ani. 

Cardurile de credit sunt împrumuturi „rotative”, ceea ce înseamnă că poți accesa fonduri și rambursa de câte ori dorești, fără a solicita o nouă îndatorare. 

Termenul afectează modul în care funcționează creditul tău: perioade mai mici necesită plăți mai mari și invers.

Calificarea pentru un credit

Pentru a obține un credit, va trebui să fii eligibil. Creditorii acordă împrumuturi numai atunci când cred că vor fi rambursate. Istoricul datoriilor din trecut este important pentru a te ajuta să te califici, deoarece arată cum ai utilizat finanțele în trecut. 

Un scor bun înseamnă că ai mai multe șanse să obții un credit la un preț rezonabil. De asemenea, poate fi necesar să dovedești că ai suficiente venituri pentru a rambursa împrumutul.

Dacă nu ai un istoric bun sau dacă vrei sa accesezi mulți bani, poate fi necesar să asiguri împrumutul cu o garanție. Acest lucru permite creditorului să ia ceva și să îl vândă dacă nu poți rambursa datoria sau să blocheze o anumită valoare monetară încă de la început. 

S-ar putea chiar să fii nevoit să cunoști pe cineva cu un istoric de credit bun, care să co-semneze împrumutul, ceea ce înseamnă că acea persoană va promite să-l ramburseze dacă tu nu poți. 

Cum funcționează creditele în practică

Acum că știi mai multe despre credite, cum funcționează împrumuturile în viața de zi cu zi? 

Când vrei să împrumuți, discută cu un agent creditor despre această posibilitate. Banca este un loc bun pentru a începe. Poți lucra și cu creditori, de la cei ipotecari până la cei specializați pentru finanțarea studiilor și așa mai departe.

După ce furnizezi informații despre tine, creditorul îți va evalua cererea și va decide dacă va aproba sau nu creditul. 

Dacă cererea ta este aprobată, creditorul va trimite fondurile direct către entitatea la care plătești, iar la scurt timp după finanțare, vei începe să plătești ratele, lucru care se face, de obicei, lunar.

Dacă vrei să economisești bani, în general, poți rambursa creditele din timp. Descoperă cum funcționează împrumutul tău pentru a vedea dacă există posibilitatea plății ratelor în avans și asigură-te că totul este acceptat de creditor înainte de a face acest lucru. 

Acestea fiind spuse, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a aplica pentru un credit. Pentru mai multe informații, contactează banca ta sau un creditor și fii sigur că înțelegi totul înainte de a semna un contract.

Sursa foto: shutterstock.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest