Write a comment

companii sibiu

În ultimii ani, tot mai multe companii au apelat la firme de consultanță pentru a le ajuta să își administreze mai bine afacerea. Din exterior, motivul pentru care o astfel de firmă este necesară pare greu de înțeles. În realitate, a avea la dispoziție o persoană sau o echipă care să funcționeze ca un îndrumător în luarea deciziilor importante, poate fi de mare folos în contextul economic și politic fragil din țara noastră, chiar și pentru sibieni. 

 

Motivele pentru care companiile apelează la consultanță în afaceri

Au nevoie de o privire de ansamblu, din exterior

Se poate întâmpla ca o anumită firmă să se confrunte cu dificultăți pentru perioade lungi de timp. Acestea par să nu poată fi rezolvate indiferent de metodă. În astfel de situații, o agenție de consultanță în afaceri precum Emasconsulting, poate veni cu o abordare salvatoare, deoarece are o viziune proaspătă asupra problemei. 

Consultanții lucrează adesea cu companii din domenii diferite. Astfel, este posibil ca persoana care oferă sfaturi să fi rezolvat deja aceeași problemă când a colaborat cu altă firmă. Experiența echipelor care oferă acest serviciu este un bonus pentru orice antreprenor în impas. 

Au nevoie de forță de muncă 

Uneori, o companie poate fi conștientă atât de problemă, cât și de rezolvare. Totuși, rutina zilnică foarte încărcată și personalul limitat, o poate pune în dificultate. Proiectele noi care duc spre progres implică reorganizarea forței de muncă. Atunci când aceasta se află într-un punct deficitar, compania stagnează. În același timp, faptul de a angaja mai mulți oameni, nu pare a fi o decizie justificată. 

În situații ca acestea, consultanții servesc în calitate de angajați temporari foarte bine pregătiți. Deoarece nu vor munci cu normă întreagă pentru compania respectivă, faptul de a le folosi serviciile implică, adesea, prețuri mai mici decât dacă s-ar apela la angajarea unei persoane noi. În plus, firmele nu trebuie să schimbe job-ul actual al angajaților. 

Vor ajutor de specialitate

Un alt motiv, și probabil cel mai comun, pentru care companiile apelează la servicii de consultanță este faptul că obțin acces la un set de competențe specializate de care nu au dispus anterior. Prin colaborarea cu o astfel de agenție, firmele au acces la un grup de profesioniști care au cunoștințe extinse în domenii ca: economie, management, juridic. 

Dacă o firmă ar angaja permanent o persoană cu acest set de abilități, costurile ar fi mari. Asta pentru că salariul va trebui să fie unul motivant, iar cheltuiala s-ar putea să nu fie justificată, întrucât serviciile de consultanță nu vor fi necesare mereu. 

Au nevoie de o zonă sigură

Uneori, când companiile lucrează la un proiect controversat sau încearcă să rezolve o problemă delicată, poate fi dificil pentru ele să ia decizii și să le pună în aplicare, fără a se poticni în emoții sau politici. Astfel, consultații pot face „treaba murdară” în locul lor. Dificultatea este depășită, iar proiectul este implementat, totul fiind făcut cu riscuri minime pentru firme. 

Succesul în afaceri depinde adesea și de măsura în care un antreprenor este dispus să apeleze la profesioniști. La urma urmei, dacă o investiție în ajutor de specialitate îl va ajuta să își ducă afacerea la un alt nivel și să aibă mai mult profit, aceasta este total justificată. 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest