Write a comment

macbook

În 2020, toată lumea vrea schimbări și îmbunătățiri, atât în viețile personale, cât și în privința lucrurilor și obiectelor pe care le folosesc. Într-un an 2020, care sună deja destul de SF, ne așteptăm cu toții la o rafinare a tehnologiei și la niște progrese în domeniu demne de domeniul științifico-fantasticului.

 

La ce să ne așteptăm, așadar, de la laptopurile MacBook ale Apple, Air și Pro în noul an? Ce lucruri ar trebui îmbunătățite și ce lucruri noi ar trebui să apară? 

Mai întâi, și aici utilizatorii de MacBook-uri probabil sunt în unanimitate, Apple ar trebui să rezolve problemele din sistemul de operare MacOS Catalina, anunțat la WWDC 2019 și lansat public în luna octombrie 2019. Lansarea Catalina nu a fost lipsită de probleme. Mulți utilizatori s-au plâns că după instalarea noului MacOs o mulțime de aplicații au dat erori și nu au mai funcționat. Printre acestea, Adobe sau iTunes. În plus, aplicațiile pe 32-bit din App Store au încetat să primească support și nu mai puteau fi folosite. Printre alte probleme apărute: instalări blocate, shut-down-uri neașteptate, probleme cu Apple ID-ul și multe altele. 

Cele mai multe dintre aceste probleme au fost „reparate” pe rând, dar în continuare MacOS Catalina ar trebui să primească un update care să repare toate bug-urile anterioare și Apple să se bucure din nou de faima de a avea cel mai solid și eficient sistem de operare. Asta până încrederea utilizatorilor de MacBook nu își vor pierde definitiv încrederea.

Deciziile de design din ultimii ani ale Apple nu au fost mereu cele mai inspirate, de ce să nu recunoaștem. Poate una dintre cele  mai mari probleme a fost cea a tastaturii scissor-switch. Intenția era de a reduce adâncimea tastaturii, permițând un design mai subțire și mai ușor pentru MacBook. În cele din urmă, însă, această variantă de tastatură a fost înlocuită pe cel mai nou model MacBook Pro, de 16 inchi.

Apple a îmbunătățit deja destule aspecte la laptopurile sale, dovadă că ascultă și dă crezare feedback-ului utilizatorilor. Printre problemele rezolvate: eficiența termică a a laptopurilor, difuzoarele și microfoanele îmbunătățite etc. Nu la toate, însă! Există încă destule MacBook Pro de 13 inchi care încă nu au aceste issue-uri rezolvvate, dar odată intrați în 2020 ne așteptăm să primeaescă aceste modificări și laptopurile mai mici MacBook Pro și MacBook Air.

Alte modificări pe care le așteptăm de la Apple în 2020 este umplerea „vidului” de putere dintre MacBook Air și MacBook Pro. Apple ar trebui să lanseze un nou model de MacBook, care să stea, ca dotări și performanțe, între MacBook Air și MacBook Pro. Odată cu dispariția MacBook Pro-ului de 12 inchi, Air a rămas cel mai „slab” model de laptop al Apple. Asta face, însă, să existe un decalaj mare de performanță între Air și MacBook Pro. Un laptop cu un procesor mai rapid decât MacBook Air ar fi veriga lipsă din oferta de laptopuri curentă a Apple. 

Ce mai lipsește fanilor Apple? Conform Forbes, e nevoie de un dispozitiv care să se plaseze, ca preț, în intervalul 799 dolari și 999 dolari. Ceva imediat sub MacBook Air, dar deasupra variantei iPad+tastatură, pentru cei cărora le place experiența MacOs dar nu dispun de banii pentru un MacBook dintre cele deja existente. „Familia MacBook rezolvă o mulțime de probleme, mai multe decât familia iPad. Dar nu toate aceste probleme merită peste 1000 de dolari. Păstrând prețurile de intrare la acest nivel, Apple ignoră o mare parte din piață, una semnificativă”, scrie Forbes. „Apple nu trebuie neapărat să intre în lupta pentru piața Chromebook-urilor de 199 de dolari, dar Tim Cook și compania ar trebui să ia în calcul intervalul dintre 799 și 999 de dolari”, mai arată sursa citată.

Iar acest lucru ar trebui „rezolvat” mai ales că au trecut deja 30 de ani de la apariția primului Mac portabil, strămoșul MacBook-ului actual. 

Acum 30 de ani, CEO-ul Apple, John Sculley, anunța lansarea „noului membru al familiei Macintosh”, Mac-ul portabil, primul laptop creat de compania Apple. Scump, chiar și după standardele de azi, acesta nu a fost chiar ceea ce am putea numi un succes, dar a deschis porțile către ceea ce avea să devină ulterior MacBook-ul pe care îl avem azi.

Potrivit lui Sculley, principalul scop al companiei pe care o conducea, a fost să creeze un Mac pe care „să-l poți folosi oriunde, oricând”, fără a trebui să renunți la resurse. Așa a apărut acest Mac Jr., cu un set limitat de aplicații, dar considerate de bază. Apple a trebuit să facă față multor provocări, de la crearea unei noi metode de „input”, dat fiind că „un mouse nu funcționează bine atunci când ții un laptop în poală”, până la miniaturizarea hard disk-ului.

Mac-ul portabil, strămoșul MacBook-ului, venea echipat cu un procesoor Motorola 68000 cu 16 MHz, un 1MB de RAM, floppy disk drive de 1.44 MB și „display monocrom”.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest